Bert Samson wordt komend seizoen assistent-coach bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. De 63-jarige Haarlemmer is al sinds 1980 als coach en opleider betrokken bij het basketbal en gezien zijn ervaring de ideale man om de nieuwe coach Rolf Franke te assisteren. Samson was in het begin van de jaren negentig ook al eens coach van de hoofdmacht van de Leidse club.
Samson (geboren 4 mei 1955) was de afgelopen drie seizoenen werkzaam als coach bij Akrides. Onder zijn leiding werd de club uit Velsen in zijn tweede seizoen kampioen van de eerste divisie en verdiende op die manier het recht om te promoveren naar de promotiedivisie.

Samson, in het dagelijkse leven docent bij Sportkunde Inholland Haarlem, maakte eind jaren tachtig zijn opwachting in de Leidse regio. Na enkele jaren coach geweest te zijn van BV Leiderdorp, stapte hij in 1991 over naar Luba Leiden, zoals BS Leiden toen heette. Na zijn Leidse avontuur werd Samson aangesteld als coach van eredivisionist BV Haarlem, een club die slechts kort op het hoogste niveau actief is geweest. In Haarlem coachte Samson ook vier jaar de dames eredivisieploeg van Eve & Adam Stars.

Samson is jarenlang betrokken geweest bij de Nederlandse Basketball Bond. Niet alleen fungeerde hij als bondscoach voor diverse nationale en regionale jeugdploegen, ook werkte hij als docent en later hoofdopleider voor de basketbalbond. Tot vier jaar terug maakte Samson nog deel uit van de talentontwikkelingsgroep van de NBB.

Het doet Samson deugd dat hij nu als assistent van Rolf Franke terugkeert op het hoogste niveau, bij een club waar hij in het verleden als eens voor gewerkt heeft. “Ik heb er enorm veel zin in”, laat Samson desgevraagd weten.