Zorg en Zekerheid Leiden hoeft niet mee te doen aan de eerste voorronde van de FIBA Europe Cup. Net als New Heroes Den Bosch stroomt de Leidse ploeg pas in de tweede voorronde in. In een tweeluik moet de Leidse ploeg dan plaatsing afdwingen voor de groepsfase van de FIBA Europe Cup.

Zorg en Zekerheid Leiden behoort tot de acht geplaatste ploegen die in de tweede ronde instromen. De Leidse ploeg ontloopt daardoor tegenstanders als U-BT Cluj Napoca en Keravnos, twee ploegen die afgelopen seizoen nog tegenstander waren van Donar.Tien ploegen doen mee aan de eerste voorronde. De vijf winnaars stuiten dan op een van de acht geplaatste ploegen. Die tien zijn: Kongsberg Miners (Noorwegen), Svitavy (Tsjechië), Lavrio BC (Griekenland), Ironi Ness Ziona (Israël), Kataja Basket (Finland), Rosa Radom (Polen), DNIPRO (Oekraïne), Istanbul BBSK (Turkije), Södertälje (Zweden) en Cherkaski Mavpi (Oekraïne).

Deze vijf winnaars worden toegevoegd aan een drietal niet-geplaatste clubs dat in de eerste ronde een bye heeft gekregen. Dat zijn: Ece Bulls Kapfenberg (Oostenrijk), New Heroes Den Bosch en SL Benfica (Portugal).

Zorg en Zekerheid Leiden stuit dan op een van deze ploegen, met uitzondering van New Heroes Den Bosch. Ploegen uit één land kunnen niet tegen elkaar uitkomen. De wedstrijden voor de tweede voorronde worden gespeeld op 3 en 10 oktober. Tegen wie Zorg en Zekerheid Leiden uit gaat komen, wordt tijdens de loting op 31 juli nader bepaald.

De laatste keer dat Zorg en Zekerheid Leiden Europees speelde, was in december 2015. Novo Mesto nam toen de winst mee uit de Vijf Meihal.