Clayton Vette zal ook komend seizoen de  kleuren van Zorg en Zekerheid Leiden verdedigen. De 2.04 meter lange Amerikaan heeft vrijdag zijn handtekening onder een contract gezet dat hem voor nog één seizoen aan de Leidse club verbindt.

Clayton Vette (geboren 5 september 1988) maakte na een collegeloopbaan bij Iowa State en Winona State in 2013 de stap naar Europa. Na tussenstops in België, Tsjechië en Hongarije kwam Vette naar Nederland. Na één seizoen te zijn uitgekomen voor het Zwolse Landstede Basketbal, werd Vette naar ZZ Leiden gehaald. In de Sleutelstad had Vette het zodanig naar zijn zin, dat hij maar wat graag terug wilde keren naar Leiden. In 30 competitiewedstrijden stond Vette gemiddeld bijna 29 minuten binnen de lijnen. In die speeltijd was de Amerikaanse center/forward goed voor 14.30 punten, 7.40 rebounds en 0.83 blocks. Zijn hoogste score was 26 punten, wat hij zowel tegen Den Helder Suns als Apollo Amsterdam liet aantekenen. In een competitieduel tegen Forward Lease Rotterdam kwam Vette tot 17 rebounds.

In de play-offs startte Vette alle elf duels. In gemiddeld iets meer dan 31 minuten noteerde Vette 11.91 punten, 7.91 rebounds en 0.64 blocks. In de play-offs was Vette twee keer goed voor 20 punten, in de eerste play-off wedstrijd tegen Aris Leeuwarden en in de laatste wedstrijd van de finaleserie tegen Donar. In de uitwedstrijd tegen Aris Leeuwarden trok Vette 14 rebounds naar beneden.

Met het vastleggen van Clayton Vette telt de selectie van de nieuwe coach Rolf Franke nu vijf spelers. In een eerder stadium verlengden Mohamed Kherrazi, Marijn Ververs en Worthy de Jong hun contract bij de Leidse club. In het begin van deze week werd de 2.06 meter lange Amerikaan Kenneth Simms ingelijfd. In de komende weken zal de selectie verder vorm krijgen.