Paul Vervaeck vertrekt bij Zorg en Zekerheid Leiden In goed onderling overleg is besloten dat Paul Vervaeck en Zorg en Zekerheid Leiden Basketball komend seizoen niet met elkaar verder gaan. De 62-jarige Belgische coach keert terug naar België, waar hij als hoofdcoach bij Kangoeroes Mechelen aan de slag gaat. Het bestuur van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball bedankt de aimabele Vervaeck voor zijn goede  en correcte werk in de afgelopen twee seizoenen en wenst hem veel succes in België.

In zijn eerste seizoen leidde Vervaeck Zorg en Zekerheid Leiden Basketball naar de derde plaats met 19 zeges uit 28 duels. In de play-offs plaatste Zorg en Zekerheid Leiden Basketball zich ten koste van Apollo Amsterdam voor de halve eindstrijd. Na een spannende serie van zeven duels met Landstede Basketbal vormde dit het eindpunt van het seizoen 2016-2017.

In het afgelopen seizoen eindigde Zorg en Zekerheid Leiden Basketball met 24 overwinningen uit 32 wedstrijden op een gedeelde tweede plaats. Op basis van onderling resultaat ging de Leidse ploeg als derde de play-offs in. Ondanks blessures van een aantal sleutelspelers wist Zorg en Zekerheid Leiden Basketball zich voor de finale te plaatsen. In de eerste ronde werd met 2-1 van Aris Leeuwarden gewonnen. Hoogtepunt was toch wel de serie tegen Landstede Basketbal. Diverse keren leek Zorg en Zekerheid Leiden Basketball geslagen, maar op basis van strijdvaardigheid en karakter werden de vier wedstrijden allemaal in winst omgezet.

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball bereikte daardoor voor het eerst sinds 2013 de finale van de play-offs. Donar bleek een te zware hindernis voor de Leidse ploeg. Donar stond al eerder Leids succes in de weg. Na een thriller tegen New Heroes Den Bosch plaatste Zorg en Zekerheid Leiden Basketball zich voor de bekerfinale. In Groningen bleek Donar echter te sterk.

Het bestuur van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball hoopt op korte termijn een nieuwe coach te presenteren.