Rens Butter maakt ook komend seizoen deel uit van de keurtroepen van coach Paul Vervaeck. Butter zette vanochtend zijn handtekening onder een contract dat hem de komende twee seizoenen verbindt aan Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. Net als Marijn Ververs maakte Butter afgelopen seizoen deel uit van het All*Rookie Team van de Dutch Basketball League.

Rens Butter (geboren 7 februari 1996) maakte vorig jaar de overstap van Lokomotief Rijswijk/CobraNova Voorburg naar Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. De 1.90 meter lange spelverdeler, de zoon van oud-eredivisiespeler Hugo Butter, was vorige zomer nog de startende guard van het Nederlands Team U20 dat op het EK uitkwam.

Door blessureleed kwam Butter afgelopen seizoen hoofdzakelijk in actie voor het U24-team van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. Die ploeg bereikte de finale van de Final Four, maar moest daarin overigens het onderspit delven tegen de Basketball Academie Limburg.

In het reguliere seizoen van de Dutch Basketball League werd Butter in zes duels ingezet. Gemiddeld stond hij bijna negen minuten binnen de lijnen. Daarin was hij gemiddeld goed voor 2.5 punten, 1.2 assists, 2.00 rebounds en 1.00 steals. In de play-offs kwam Butter aan het eind van de derde wedstrijd tegen Apollo Amsterdam nog één minuut in actie.

“Ik heb zin in komend seizoen”, geeft Butter aan. Hij is hard aan het trainen om fit aan de start te verschijnen en dat het hele seizoen door te kunnen trekken. “Ik kijk ernaar uit om met Zorg en Zekerheid Leiden wedstrijden te winnen.”

Door het aanblijven van Rens Butter telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu zeven spelers. Eerder waren Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.