Zorg en Zekerheid Leiden haalt Alexandru Lucian Olah naar Nederland. De 2.13 meter lange Roemeense center krijgt tijdens een maximaal twee weken durende try-out de kans om de coaches te overtuigen van zijn mogelijkheden en hoe hij in de ploeg past.

Alexandru Lucian Olah (geboren 15 oktober 1993) speelde vanaf 2012 vier jaar lang voor de Northwestern Wildcats. Het basketbalteam van deze universiteit komt uit in de befaamde Big Ten Conference. Olah was in zijn laatste seizoen bij de Wildcats in 21 van de 26 duels starter. Vier keer noteerde de nu 24-jarige Roemeen een double-double. Uiteindelijk zou de 120 kilo zware Roemeen het seizoen 2015/2016 eindigen met gemiddeld 11.4 punten (schotpercentage 52,5%), 5.6 rebounds en 1.4 blocks.

Na zijn collegeperiode kreeg Olah een contract bij Belfius Mons-Hainaut. In de reguliere Belgische competitie was Olah vorig seizoen 29 van de 37 keer een startende speler. Hij zette gemiddelden neer van 10.7 punten (51,3%), 5.3 rebounds en 0.6 blocks. Zijn spel leverde hem een uitnodiging op voor het nationale team van Roemenië, dat uitkwam op EuroBasket 2017. In vijf duels kwam de international, die alle Roemeense jeugdselecties heeft doorlopen, gemiddeld bijna 10 minuten in actie.

Dit seizoen haakte Olah aan bij UBT Cluj Napoca in Roemenië. De coach wilde een andere speler, waardoor Olah al snel op een zijspoor terechtkwam, ook al was hij in gemiddeld 13 minuten nog altijd goed voor 5.5 punt en 4.5 rebounds. Hij liet zijn contract ontbinden en ging op zoek naar een nieuwe uitdaging. Als Olah tijdens de try-out een goede indruk achterlaat, kan hij een contract tot het einde van het seizoen verdienen.