De basketballers van Zorg en Zekerheid Leiden spelen in een hoog tempo oefenwedstrijden om straks klaar te zijn als op 3 oktober het echte werk begint met een Europese uitwedstrijd tegen Klagenfurt in Oostenrijk. Dit weekeinde werd er twee keer geoefend. Zaterdag thuis tegen Feyenoord Rotterdam en zondagmiddag uit in Den Bosch als sluitstuk van een soort feestdag met niet alleen de teampresentatie van New Heroes, maar ook het afscheid van Kees Akerboom jr.

Zaterdag in de eigen Vijf Meihal won ZZ Leiden uiteindelijk met 70-57 van Rotterdam, dat niet alleen onder een nieuwe naam (Feyenoord) speelt, maar nu ook wordt gecoacht door een duo, dat vorig seizoen nog in dienst was bij Leiden: Richard den Os en René Mulder. Na het spektakel tegen Kangoeroes Mechelen een paar dagen eerder was het nu een vlakke vertoning, die lang gelijk op ging. Pas in het vierde kwart slaagde Leiden (zonder Maurice Watson, vocht in de linkerknie) erin om afstand te nemen.

Darius Thompson was de productiefste speller met 18 punten, 11 rebounds en 6 assists. Worthy de Jong kwam tot 16 punten en Mohamed Kherrazi noteerde er 10 plus 13 rebounds en 5 assists.
Zondag in Den Bosch kwam ZZ Leiden er in de tweede wedstrijd binnen twintig uur niet aan te pas. Na tien minuten had New Heroes Den Bosch al een 28-8 voorsprong genomen. In het tweede kwart wist de Leidse ploeg nog wat terug te doen, maar na de pauze was het snel over en uit: 97-60.

Komende woensdag ontmoeten beide ploegen elkaar weer. Dan in de Vijf Meihal, aanvang 20:00 uur.