ZZ Leiden maakte het zichzelf lastig in Zwolle, maar bleef uiteindelijk wel overeind: 68-75.
Na de winstwedstrijd van woensdag tegen het Griekse Iraklis moest Leiden in staat geacht worden om ook in Zwolle te laten zien hoe ver het was. Maar de Leidenaars leken lange tijd te worstelen met de concentratie.
Na een goed begin, met Maarten Bouwknecht in de basis voor de niet helemaal fitte Marijn Ververs, leek het of ZZ Leiden er vanuit ging dat Zwolle zich wel zou overgeven. De thuisploeg gaf echter niet op en vocht zich terug via een serie driepunters.
ZZ kwam in de tweede helft zelfs negen punten achter te staan, alvorens het zich via vooral Arunas Mikalauskas terug vocht. Steeds vaker stond de Leidse defensie ook goed. Zwolle kwam nog een keer terug, omdat Midtgaard Bleeker te veel ruimte gaf. Einaras Tubutis verving de Deen en met de jonge Litouwer in het veld verdween de onzekerheid. Bouwknecht zette zijn team opnieuw op voorsprong, en in de slotfase liet ZZ zien hoe goed het kan verdedigen. Daarmee bleef Leiden schadevrij tussen twee Europese duels in. Woensdag treft het Mornar Bar in Montenegro.
Topscorers ZZ Leiden: Mikalauskas 16, Bouwknecht 12, De Jong 11, Midtgaard 11, Dunn 10.