ZZ Leiden heeft de strijd om de Supercup in de nieuwe BNXT League niet kunnen winnen. De Nederlandse landskampioen moest ruim zijn meerdere erkennen in Belgische evenknie Oostende: 68-90.
Leiden begon in de Bossche Maaspoort voortvarend (17-10), maar daarna liet Oostende zien dat het nu al daar is waar ZZ ooit hoopt te komen.
In het tweede kwart hingen de Leidenaars, met een opnieuw sterke Jhonathan Dunn, al aan het elastiek, dat vlak na rust (39-49) al knapte.
Oostende is groter, sterker, dieper en beter, zo bleek ook na drie kwarten (54-75). Met name op fysiek gebied legde Leiden het af tegen de Belgische kampioen bij wie de Nederlander Keye van der Vuurst De Vries strooide met mooie passes.
In het slotkwart spaarde coach Geert Hammink zijn manschappen zoveel mogelijk, want zondagochtend vroeg reisde de ploeg af naar Italië, waar ZZ maandagmiddag het opneemt tegen Mons-Hainault, de nummer twee van België met in de ploeg oud-Leidenaar Emmanuel Nzekwesi, in de voorronde van de Champions League. Altijd al een lastige klus, nu nog zwaarder door de korte aanloop naar het cruciale duel, dat live te zien zal zijn op Ziggo.
Topscorers ZZ Leiden: Dunn 22, Midtgaard 16, Van Bree 11.