Zorg en Zekerheid Leiden heeft de oefencampagne afgesloten met een verliespartij. Limburg United nam revanche voor de nipte nederlaag in de eerste oefenwedstrijd van Zorg en Zekerheid Leiden. Via een ruststand van 41-39 werd het uiteindelijk 81-82 voor de Belgen. Voor de Leidse fans was het verheugend om Maurice Watson Jr. te zien spelen.

Maurice Watson Jr. was dit keer van de partij in de Vijf Meihal. De rappe Amerikaan startte niet, maar maakte in de minuten die hij mocht spelen een goede indruk. Snel, goede ballhandling en een uitstekend overzicht. Daarnaast toonde de kleine spelverdeler ook geen enkele angst bij drives richting de ring.

Echte conclusies kun je niet trekken aan de hand van één oefenwedstrijd. Thompson is een makkelijk scorende speler met 23 punten tegen 67% schot. De Jong trekt niet alles naar zich toe en dat is een pluspunt voor zijn spel. Vette en Simms zorgen voor het fysieke werk onder de borden. Watson kan de turbo erop zetten, maar heeft door het vocht in zijn knie nog niet alle vrijheid. Als Zorg en Zekerheid Leiden de rebound beter gaat controleren (12 aanvallende rebounds tegen is te veel), dan zit er veel muziek in deze ploeg. Hoeveel muziek erin zit, dat zal 3 oktober moeten blijken. Als heel Leiden uit zijn bol gaat speelt Zorg en Zekerheid Leiden in Kapfenberg de eerste wedstrijd voor de FIBA Europe Cup.