Zorg en Zekerheid Leiden is de oefencampagne goed begonnen. Ondanks het niet meespelen van Clayton Vette en de vooraf afgesproken beperkte speeltijd voor Maurice Watson wist de Leidse ploeg in Hasselt Limburg United te verslaan. Darius Thompson (30 punten) produceerde vlak voor het eindsignaal de winnende driepunter.

In de warming-up kreeg Clayton Vette last van kramp. Uit voorzorg werd de Amerikaan aan de kant gehouden. Na het eerste kwart had Limburg United een 22-18 voorsprong genomen. Het gaatje werd in de eerste vijf minuten al gemaakt. Limburg United liep door naar een 12-8 voorsprong. Daarna hielden beide partijen elkaar in de daaropvolgende vijf minuten in evenwicht.

In de tweede periode sloop ZZ Leiden langzaam dichterbij. Na vijf minuten spelen was er al één puntje afgeknabbeld van de achterstand: 29-26. Ook in de laatste vijf minuten tot de rust liep de Leidse ploeg wederom een puntje in. Bij rust was het derhalve 40-38.

Maurice Watson Junior trainde gisteren niet mee, omdat hij wat vocht in zijn knie had. Met de medische staf was afgesproken dat hij een minuut of zeven zou spelen om te kijken hoe zijn knie het zou houden. Nadat hij na vijf minuten in het eerste kwart was gewisseld, bleef hij de rest van de wedstrijd aan de kant.

Darius Thompson toonde aan dat hij een aanwinst is. De Amerikaan had halverwege al 11 punten, 5 rebounds en 3 steals achter zijn naam staan. Kenneth Simms had een ongelukkige start, maar herstelde zich knap door in het tweede bedrijf 6 punten aan te tekenen.

De wedstrijd ging ook na de rust gelijk op en bij 81-81 leek er een verlenging aan te komen. Op 2.2 seconden van het einde echter schoot Darius Thompson de winnende driepunter binnen voor de Leidse ploeg: 81-84.

Scores ZZ Leiden: Thompson 30 (8 rebounds, 4 steals, 4 assists), Sergio de Randamie 16, Worthy de Jong 13 (6 rebounds, 5 steals, 7 assists), Mohamed Kherrazi 11 (6 rebounds), Kenneth Simms 8 (7 rebounds), Marijn Ververs 4, Maurice Watson 2 en Troy Koehler 0.

  • Mohamed Kherrazi is terug bij het Nederlands team, dat komende week WK-kwalificatie speelt tegen Hongarije (in Almere) en Litouwen (in Vilnius). De forward van ZZ Leiden neemt de plaats in van de geblesseerde Stefan Wessels.