De topper van deze week speelt zich af in Groningen. Zorg en Zekerheid Leiden plaatste zich voor de bekerfinale via New Heroes Den Bosch en staat zondag (14:00, live bij de NOS) in Martiniplaza tegenover de behouder, landskampioen en huidig koploper. Drie elementen die aangeven dat ZZ Leiden het bepaald niet gemakkelijk zal krijgen. Winnen in Groningen zou een geweldige prestatie zijn, die maar voor weinigen is weggelegd. Landstede Zwolle deed het in het prille begin van het seizoen, toen daar de Supercup werd gewonnen. Het kán dus wel…

De waterpoloërs van De Zijl Zwemsport moeten zich na het verlies van donderdag tegen AZC Alphen richten op de vierde plaats in de eindrangschikking. De Leidenaars kunnen een mooie stap in die richting winnen door zaterdag in eigen bad (19:25 uur) te winnen van Amersfoort, een ploeg, die ook nog in aanmerking komt voor plaats vier en dus thuisvoordeel in de eerste ronde van de play-offs.

Na de interland-onderbreking is het voor de rugbyers weer ‘business as usual’. DIOK hervat de jacht op de eerste twee plaatsen (goed voor de grote finale) met een uitwedstrijd in Purmerend. Tegenstander Waterland speelt geen rol meer in de strijd om het kampioenschap. Aanvang 15:00 uur.

De vrouwen van Scylla hebben alleen nog via de methode van ‘scorebordjournalistiek’ een kansje op de playoffs. In de praktijk gaat dat echter niet gebeuren. Normaal gesproken is de uitschakeling na de wedstrijd van zondag bij VTV (14:00 uur) een feit.