Het zijn drukke tijden voor de basketballers van Zorg en Zekerheid Leiden, want na de bekerwinst op Grasshoppers van donderdag wordt er zaterdag alweer voor de competitie in Rotterdam gespeeld tegen Forward Lease Rotterdam (Topsportcentrum, 20:30 uur). Volgende week donderdag en zaterdag staan dan alweer twee thuiswedstrijden (Amsterdam en Weert) in de agenda. Vier duels in tien dagen. Wel een perfecte test natuurlijk voor de Roemeense center Olah.

Na de relatief eenvoudige start van de kampioensgroep moet DIOK zaterdag echt aan de bak. Nummer 3 ’t Gooi komt op bezoek aan de Smaragdlaan en die wedstrijd moet gewonnen worden om de tweede plaats vast te houden en wat steviger in handen te krijgen. ’t Gooi was vorig seizoen finalist en die plek wil DIOK graag in nemen. Zoals altijd is de kick-off om 15:00 uur.

Ook de waterpoloërs van De Zijl wacht een flinke klus. Bij Polar Bears in Ede moet de vierde plaats worden verdedigd. Het verschil tussen beide ploegen is maar drie punten en dus kun je spreken van een zes-punten-duel. Leidse winst betekent veel voor plek vier en die is weer van belang voor de play-offs. De wedstrijd in Ede begint om 18:00 uur.

Zondag gaat de competitie voor de tafeltennissers van Scylla weer beginnen. De Leidse vrouwen zijn nog in de race voor de play-offs en een overwinning op streekgenoot De Treffers uit Roelofarendsveen is dan ook van groot belang. Liefst met een groot verschil. De wedstrijd in het Scylla Tafeltenniscentrum begint om 13:00 uur. Gelijktijdig beginnen de mannen, die ook de play-offs nog kunnen halen, aan de wedstrijd tegen DTK’70 uit Klazienaveen. Een heuse Super Sunday dus aan de Voorschoterweg.