De schakers van LSG IntelliMagic genieten nog een beetje na van het succes in de Europa Cup, een toernooi dat als zesde werd afgesloten, maar komende zaterdag is het in het Denksportcentrum aan de Robijnstraat ‘business as usual’ als HMC Calder op bezoek komt voor een wedstrijd in de Meesterklasse. De eerste stukken worden kort na 12:00 uur verzet.

De waterpolosters van ZVL Tetteroo stuiten zaterdag (17:35, De Zijl) op Widex GZC Donk, de altijd geduchte tegenstander uit Gouda. Gesterkt door de zege bij titelhouder UZSC zal ZVL erop gebrand zijn om ook de eerste thuiswedstrijd van het seizoen in winst om te zetten.

Daarna duiken de mannen van De Zijl het water in voor hun tweede thuiswedstrijd op rij. Winst tegen Schuurman BZC zou de Leidse ploeg een zetje in de rug geven richting een hogere plek op de ranglijst. Aanvang 18:50 uur.

De basketballers van Zorg en Zekerheid Leiden wonnen de laatste twaalf wedstrijden (drie seizoenen op rij) van Aris Leeuwarden. Aan die 12-0 run zou zaterdag een dertiende zege moeten kunnen worden toegevoegd. In de Friese hoofdstad is de tip-off om 20:00 uur.

Zondag om 14:00 uur wacht de vrouwen van Scylla een pittige klus tegen VTV uit Nieuwegein, op dit moment de nummer twee van de ranglijst met maat één punt minder dan koploper en titelhouder Dozy Den Helder. Op de andere tafel spelen de mannen van Scylla tegen Smash’70.