De waterpoloërs van De Zijl kwamen dit jaar nog niet in actie, maar deze week is het wel dubbel raak. De Leidse ploeg moet twee keer aan de bak. Donderdag staat de uitwedstrijd bij Amersfoort op de agenda. Dat wordt een latertje, want er wordt pas om 21:45 uur begonnen in het Amersfoortse Sportfondsenbad. Ook voor zaterdag staat er een uitwedstrijd gepland. In Nijverdal tegen Het Ravijn. Dan is de aanvang om 17:45 uur.

De vrouwen van ZVL Tetteroo kunnen voorlopig genieten van de eerste plaats, want de competitie wordt pas half februari hervat. Intussen alle ruimte voor de nationale ploeg in onder andere de LEN Cup.

De rugbyers van DIOK gaan zaterdag naar Middelburg. In de Zeeuwse hoofdstad wacht om 15:00 uur Oemoemenoe. Dat is plat Zeeuws voor ‘Wat moeten we nu’. Nou bij DIOK weten ze dat wel: winnen!

Zorg en Zekerheid Leiden won in het eerste kwart van de competitie van alle drie de concurrenten. In het tweede deel werd echter al van Groningen en Zwolle verloren. Zondag de uitbeurt bij de derde uit de top-4, New Heroes Den Bosch. Andermaal een zware klus voor de Leidse basketballers.