Januari
Marathonschaatsen: Leidse Lisa van der Geest wint Flevonice voor het derde jaar op rij
Basketball: Een enorme stunt van ZZ Leiden die met 89-83 wint van de Russische topploeg Krasnoyarsk in de Europe Cup
Atletiek: De Leidse atleet Noah Schutte heeft bij zijn debuut in de Halve van Egmond een geweldige 4e plaats behaald achter de Belg Bashir Abdi, Keisan Biwott uit Kenia en de Nederlander Mohamed Ali
Atletiek: In de Limburgse Abdijcross bleef Noah Schutte de Nederlandse toplopers Jesper van der Wielen, Michel Butter en Tom Hendrikse ruim voor. Alleen de sterke Engelsman Mahamed Mahamed was te sterk in Kerkrade.
Basketball: ZZ Leiden strandt in Zwolle in de kwartfinale van de Basketball Cup tegen Landstede Hammers.
Baanwielrennen: De Leidse Laurine van Riessen heeft tijdens de World Cup wedstrijd in Milton, Canada de Sprint gewonnen. Zij bleef Mitchell (Can) en Godby (VS) voor.

Februari
De Leidse Sportprijzen:
Aanmoedigingsprijzen zijn er voor bowler Milan Scheffer, atlete Lara Weghorst, roeier Finn Florijn, judoër/jui-jitsuman Lesley van Egmond en kickbokser Ilay Groenescheij
De Ereprijs van Leiden is voor topvoetballer Wim Rijsbergen…
De Publieksprijs en Verenigingsprijs zijn voor landskampioen rugby RC Diok
Coach van het Jaar is Andy Egonu van DIOK. Rolf Franke (ZZ Leiden) en Ed Maan (Die Leythe) waren de andere genomineerden.
Annika van der Meer is de Parasporter van het Jaar. Jonne Moleman (LinK) en Davy van den Dop (DIOK) zijn de andere genomineerden.
Sportvrouw van het Jaar wordt Karolien Florijn van Die Leythe. Andere genomineerden waren Kim Vermaas (Scylla) en Laurine van Riessen (Beat Club)
Sportman van het Jaar is roeier Stef Broenink (Njord). Andere genomineerden waren Noah Schutte (Leiden Atletiek), Ward van Zeijl en Bart Lukkes (Asopos de Vliet).
Sportploeg van het Jaar is RC Diok. De andere genomineerden waren ZZ Leiden en LSG Intellimagic.

Schaatsen: Kjeld Nuis wordt in Salt Lake City wereldkampioen schaatsen op de 1.500m. Met 1.41.66 bleef de Leidenaar landgenoot Thomas Krol (1.41.73) nipt voor.
Atletiek: Amina Maatoug (Leiden Atletiek) won bij de NK junioren in Apeldoorn goud op de 800 meter. Marnix van der Burg verraste met goud op de 200 meter. Kadidja Sangare veroverde brons bij het verspringen, net als Lara Weghorst op de 400 meter.
Taekwondo: Leidse Taekwondoka Floor Versteeg wint Open Zuid Nederlandse Kampioenschappen in Den Bosch
Taekwondo: Floor Versteeg veroverde de Nederlandse titel Taekwondo in de juniorenklasse -67kg door de regerend kampioen Samuela de Boer in de finale te verslaan. Monica Wink, terug na een afgescheurde kruisband, pakte zilver bij senioren -67kg bij dezelfde NK in de Sportcampus in Den Haag
Atletiek: Noah Schutte van Leiden Atletiek heeft zilver veroverd op het NK indoor 3000 meter in Apeldoorn. Hij deed dat in een persoonlijk record van 7:56. Schutte kon winnaar Mike Foppen lang volgen, maar moest hem in de laatste meters laten gaan.
Biljarten: De Leidse biljartster Joke Martijn is gisteren in Almere Nederlands kampioen driebanden op de kleine tafel geworden. In de finale versloeg ze Pauline Gerritsen met 25-18. Het is voor Martijn haar eerste Nederlandse titel.
Rugby: DIOK is met maar liefst tien spelers hofleverancier van de Nederlandse rugbyselectie voor de interlands tegen Polen en Zwitserland. Naast Propato maken ook Crosby, Van der Avoird, Stamenkovic, Van Oord, Moenen, Bennie Coulson, Noorman, Altink en van Dijk deel uit van Oranje.
Tafeltennis: Kim Vermaas heeft haar eerste titel op het NK Tafeltennis binnen. Met Rajko Gommers won ze het gemengd dubbel. In de finale tegen Camara en De Hoop met 11-3, 11-7 en 11-7. Vermaas slaagde er niet in om haar nationale titel in het enkelspel te prolongeren. In de finale verloor de speelster van het Leidse Scylla met 0-4 van de als tweede geplaatste Suho Han Men: 9-11, 7-11, 9-11 en 9-11.

Maart
Atletiek: De Leidse atleet Noah Schutte heeft in de Noordoostpolder de nationale titel veldlopen veroverd. Het 24-jarige lid van de Leidse Olympische Ploeg liep de 10km in Kraggenburg in 32,08 en bleef Stan Niesten een halve minuut voor.
Schaatsen: In de WB-finale in Heerenveen heeft Kjeld Nuis op imponerende wijze de 1.500m gewonnen en daarmee ook de Wereldbeker. Met 1.43.00 scoorde hij een baanrecord en wereldrecord op laaglandbanen.

April
Waterpolo: Iefke van Belkum (33) is de nieuwe coach van de waterpolosters van ZVL-1886 Tetteroo. De gelouterde speelster, die haar indrukwekkende loopbaan geruisloos heeft afgesloten, volgt Jacob Spijker op.
Topsport Leiden gaat de hele week de wijk in. Veel kinderen deden mee aan een kwartiertje fitness in hun straat met Cristina Lopes en veel topsporters waaronder Nicole Beukers, Stef Broenink, Mieke Wilms, Rozanne Voorvelt, Femke Dekker en Yvonne van Dorp.
Sportstad Leiden wordt opgericht. Is een samenwerking tussen Gemeente Leiden, Topsport Leiden, Leidse Sportfederatie en moet een platform worden waar verenigingen elkaar kunnen vinden, in deze lastige tijden

Mei
Basketball: Geert Hammink is de nieuwe coach van ZZ Leiden. Hij volgt Rolf Franke op, die de afgelopen twee jaar op de bank zat.
Tafeltennis: Tafeltennisster Kim Vermaas stopt haar topsportcarrière en maakt overstap naar trainersvak
Waterpolo: Vier versterkingen voor mannen ZVL-1886 Tetteroo. Jelto Spijker (20), Claudio Brancatello (26), Gergo Marnitz (31) en Simon Vogel (23) komen de waterpolomannen van ZVL-1886 Tetteroo versterken.
Leiden grijpt weer naast titel ‘Topsportgemeente van het jaar’ en wordt derde. Het is wel de vijfde top-5-positie in zeven jaar.

Juni
Turnen: Het grote Leidse talent Juliëtte Pijnacker stopt met topturnen. Zijn haalde Oranje en was op weg naar de Olympische Spelen toen één rugblessure haar verder topturnen belette. Pijnacker wil nu sportarts worden.
Het Leids Sportakkoord wordt getekend door politiek, sportverenigingen en veel meer betrokken organisaties

Augustus
Roeien: De roeiers Bart Lukkes en Ward van Zeijl van Asopos de Vliet zijn er afgelopen weekend in geslaagd zich te plaatsen voor de EK die begin oktober in het Poolse Poznan wordt gehouden. Op de Bosbaan in Amsterdam was de Leidse lichtgewicht dubbeltwee tweemaal de snelste.

Oktober
Roeien: Bij het EK roeien in Poznan (Polen) hebben vijf Leidse roeiers gouden medailles gewonnen. Stef Broenink, Nicole Beukers en Annika van der Meer van Njord, Karolien Florijn van Die Leythe en Boudewijn Röell van Asopos de Vliet mogen zich een jaar lang Europees kampioen noemen.
Wielrennen: Loe van Belle van het Leidse SWIFT heeft twee gouden plakken veroverd bij het Europees Kampioenschap Baanwielrennen onder negentien jaar. In Italië werd Van Belle zowel bij het onderdeel Scratch als bij het Omnium Europees kampioen.
Voetbal: Voormalig profvoetballer Bert Jansen is op 69-jarige leeftijd overleden. Jansen kwam dertien seizoenen uit voor Sparta Rotterdam en wordt beschouwd als een van de beste voetballers die Leiden ooit heeft voortgebracht.
Leiden begint met Leidse Sport Colleges. Want ook sportclubs willen bij de tijd blijven. Co-productie met LSF en Topsport Leiden.

November
Leiden eindigt in de top 5 van de 50 grootste gemeenten als het gaat om sportdeelname, zo blijkt uit de Atlas voor gemeenten 2020.
Veldrijden: Cock van der Hulst is overleden. De wielrenner van LRTV SWIFT werd 6 keer Nederlands kampioen veldrijden in de jaren 1968-1980 en was 10 jaar voorzitter van zijn vereniging. De SWIFT-leden maakten hem vervolgens er-voorzitter.
Basketball: De 23-jarige speler van ZZ Leiden Emmanuel Nzekwesi is opgenomen in Oranje. Hij strijdt komend weekend samen met ploeggenoot Worthy de Jong om drie plaatsen bij het EK2022.
Turnen: De Leidse Zenna van der Lubbe (16) is opgenomen in de nationale turnselectie

December
Basketball: Dutch Basketball League en Belgische Pro Basketball League beginnen een gezamenlijke league. Alle clubs hebben vanavond unaniem ingestemd met de start van de BeNeLeague die van start gaat met ingang van volgend seizoen, 2021-2022.
Lisa Bruijnincx heeft dit weekend de online versie van de nationale kampioenschappen indoorroeien gewonnen. De 19-jarige roeister van Njord won bij de roeisters onder de 23 jaar en scherpte met haar tijd van 6.41,4 het nationale record aan.
Ward van Zeijl en Bart Lukkes van Asopos de Vliet zetten een punt achter hun carriere nu zij met de 9e plaats bij de EK in Poznan (Polen) geen Olympische ticket voor Tokyo hebben bemachtigd.
De nieuwe topsportcoördinator van Leiden heet Pieter Verhoogt. Deze sporteconoom treedt per 1 januari in dienst bij de stichting Topsport Leiden.

Er zijn geen serieuze eindstanden 2020 van de competitiesporten