Bij rugbyclub DIOK wordt flink aan de weg getimmerd. Niet alleen presteren de seniorenteams op hoog niveau, ook op het gebied van trainingen worden grote professionaliseringsslagen gemaakt.

Onlangs behaalden Wilnus Versteijnen, hoofdcoach/hoofd technische zaken van de oudste jeugd van DIOK en trainer/coach van de landelijke U16 en Sylke Haverkorn, Nederlands enige vrouwelijke ereklasse heren forwards coach, hun World Rugby Level 3 Coaching diploma. Het is uniek in Nederland dat maar liefst twee coaches bij één club dergelijke hoge kwalificaties hebben.

Op voordracht van de Nederlandse Rugby Bond namen beide coaches deel aan een trainingskamp in Portugal afgelopen zomer, waarna zij met een dik pak werk naar huis werden gestuurd, om zich voor te bereiden op het  laatste examen eerder deze maand bij het Centre Technique National de Rugby in Marcoussis, Frankrijk. Zowel Haverkorn als Versteijnen slaagde hier met vlag en wimpel, zo werd deze week duidelijk toen zij beiden het felbegeerde diploma in ontvangst mochten nemen.