In Bowling Nieuwegein tijdens de Nederlandse kampioenschappen A-klasse ging Jord van Weeren er in de Singles en Doubles er met de nationale titels vandoor.

Ongekend spannend
Na vier series voorronde waarin in totaal 127 deelnemers in actie kwamen, verzamelde zondagochtend de beste 20 heren en beste 12 dames in Nieuwegein voor de tweede ronde. Het beloofde met name bij de heren een spannende ronde te worden, waarbij het verschil voorafgaand aan de zes games slechts 101 pins was tussen de nummer 20 en de nummer 4.

En spannend werd het: Met nog één game te gaan maakten nog zeker 8 heren kans op een plek in de top 4. Uiteindelijk waren het Xander van Mazijk, Elco Gorter, Mathijs Beverdam die hun opgebouwde voorsprong na de acht games voorrondes met succes verdedigde. Jord van Weeren wist vanaf plek 5 over Pascal van Vliet te klimmen om de laatste finaleplek op te eisen.

Bij de dames waren de verschillen groter, maar juist om die vierde plek moest hard gestreden worden. Het werd een één tegen één duel tussen de ervaren Ghislaine Stigter-Van der Tol en Nicole Sanders, waarbij laatstgenoemde als winnares uit de strijd kwam. Zij voegde zich bij Maxime de Rooij, Denise Blankenzee en Chantal Jacobs.

Finales
In de best-of-3 finales rekende Van Mazijk met 2-0 af met de als eerste geplaatste Gorter. In de andere halve finale won Van Weeren met 2-1 van Beverdam, die het als enige jeugdspeler zo ver had geschopt. Een prestatie om trots op te zijn.

Bij de dames wist De Rooij haar tegenstander Sanders met 2-1 uit te schakelen. Net als vorig jaar wist Jacobs ook de finale te halen, door met 2-1 van Blankenzee te winnen. In die finale kende Jacobs niet haar beste spel en daar maakte De Rooij dankbaar gebruik van. Ze trok de wedstrijd overtuigend met 2-0 naar zich toe en kroonde zichzelf daarmee voor het eerst als de allerbeste van Nederland!

Bij de heren streden twee finalisten ook om hun eerste Nederlandse kampioenschappen. Van Mazijk en Van Weeren, teamgenoten bij Team NL Bowling, zorgden voor een mooi slotstuk van de kampioenschappen, waarbij Van Weeren aan het langste eind trok en kampioen werd!

Doubles Event
Beide kampioenen kenden ook een succesvol Doubles Event. Samen met haar partner Franka van der Wekken begon De Rooij als outsider aan het Doubles Event. Toch werd in de halve finale het favoriete koppel, Jacobs en Stigter-Van der Tol, verslagen met 394-386 (bakerformat, 2 games). In de finale wachtte Beaudine Kriele en Blankenzee, die in de halve finale hadden afgerekend met Samantha Greiner en Sanders (386-379).

In de finale namen Blankenzee en Kriele de leiding na één game, maar in de tweede game vochten Van der Wekken en De Rooij zich terug. Uiteindelijk werd de wedstrijd met 380-357 gewonnen en zo was de verrassing compleet.

Bij de heren maaktten beide top Doubles hun favorietenrol wel waar. Gorter en Beverdam versloegen Dennis van de Burg en Yorick van Deutekom (415-375) en Van Weeren en Geert-Jan van Baest wonnen van Mike Bergmann en Brent de Ruiter (398-370).

De finale ging vervolgens gelijk op. Na één game stonden Gorter en Beverdam 28 pins voor, maar Jord van Weeren en Van Baest gaven zich niet gewonnen. Met een minimaal verschil van slechts 12 pins wisten zij de winst uiteindelijk naar zich toe te trekken.