De Leidse Sportfederatie (LSF) heeft de nominaties bekend gemaakt voor de Leidse sportprijzen van 2018.

Bij de vrouwen is baanwielrenster Laurine van Riessen, die als schaatsster al eens won, opnieuw genomineerd. Eveneens in aanmerking voor de titel Leidse sportvrouw van 2018 komen roeister Karolien Florijn, en Kim Vermaas van tafeltennisclub Scylla. Roeister Nicole Beukers werd in 2017 de winnaar in deze categorie.

Schaker Erik van den Doel, roeier Stef Broenink en atleet Noah Schutte zijn de drie kandidaten voor de Leidse sportman van het jaar. Een van hen zal kung fu-kampioen Mark Horton opvolgen.

Om de eretitel ploeg van het jaar strijden het Leids Schaakgenootschap (LSG), de waterpolosters van ZVL-1886 en het basketbalteam van Zorg en Zekerheid Leiden.

Er strijden maar liefst twee waterpolocoaches om Leidse coach van het jaar 2018 te worden. Jacob Spijker traint de vrouwen van ZVL-1886 en Ron van der Wild is de oefenmeester van de Alphense manneneredivisionist AZC, waarmee hij vorig jaar de landstitel veroverde. De twee krijgen concurrentie van tafeltenniscoach Gerard Bakker jr. van Scylla.