Zorg en Zekerheid Leiden won dit seizoen al twee toppers in de Vijf Meihal. Van Groningen en Zwolle. Zaterdag komt de derde grote ploeg naar de Sleutelstad. Den Bosch, zal de naam van de nieuwe sponsor New Heroes willen waarmaken, maar ZZ Leiden wil natuurlijk een statement maken met drie uit drie tegen de teams, waarmee het ook dit seizoen weer de strijd aangaat om de topposities. Aanvang 20.00 uur.

Vroeg in het seizoen werd de rugbywedstrijd tussen DIOK en The Hookers afgelast, omdat het veld aan de Smaragdlaan onbespeelbaar was. De Leidse ploeg haalt zaterdag (15:00 uur) dat duel in. Bij winst en vier of meer try’s pakt DIOK vijf punten en is dan meteen koploper in de ereklasse.

De vrouwen van Scylla moeten zaterdag (16:00 uur) in eigen hal punten pakken tegen Librae Heerlen. Die zijn belangrijk om uitzicht te houden op de playoffs. De mannen hebben een vrij weekeinde.

Beide waterpoloteams spelen een uitwedstrijd. De vrouwen van ZVL Tetteroo doen dat in Barendrecht tegen ZPB dat tot nu toe drie keer verloor en als enige ploeg in de eredivisie nog op nul punten staat. De mannen van De Zijl gaan naar Utrecht. UZSC is altijd een lastige tegenstander, maar kansen zijn er zeker.