Leidse sportogen zijn komend weekeinde vooral gericht op de rugbyers van DIOK. In de laatste wedstrijd van de eerste fase in de ereklasse gaat de Leidse, nog altijd ongeslagen ploeg op bezoek bij titelhouder Hilversum, dat ook nog niet verloor. Een clash dus om plek 1 en de beste uitgangspositie voor de kampioenspoule. In Hilversum is de kick off zaterdag om 15:00 uur.

Op dat moment zijn de schakers van LSG IntelliMagic al een paar uur bezig om hun koppositie in de Meesterklasse te verdedigen. In het Denksportcentrum aan de Robijnstraat is het Rotterdamse Pathena vanaf 12:00 uur de tegenstander.

Voor de waterpoloërs van De Zijl staat er een dubbel op het programma. Net als vorig weekeinde, maar toen gooide de sneeuw op zondag roet in het eten. Nu wedstrijden tegen De Ham, zaterdag thuis om 18:00 uur, en tegen SVH op zondag uit om 15:00 uur. Het zijn respectievelijk de nummers 11 en 10 van de ranglijst en wil De Zijl de kopgroep niet uit het oog verliezen, dan moeten er zes punten worden gepakt.

De basketballers van Zorg en Zekerheid Leiden verloren hun ongeslagen status in de topper tegen landskampioen Donar, dat duidelijk maakte nog geen concurrentie van ZZ Leiden te dulden. Zaterdag (aanvang 19:30 uur) moet de ploeg van Paul Vervaeck twee punten aan het totaal kunnen toevoegen via een overwinning bij laagvlieger BAL in Weert.