De Zijl

Binnen De Zijl Zwemsport wordt op een serieuze en verantwoorde manier de waterpolo sport beoefend. Dit blijkt onder andere uit het feit dat zowel het mannen als het vrouwenteam al jaren op het hoogste niveau (hoofdklasse) acteren. De vrouwen hebben in het samenwerkingsverband ZVL zelfs meerdere keren het landskampioenschap, de Super Cup en de KNZB-beker gewonnen en spelen hierdoor ook in Europees verband.

 

De Zijl Zwemsport biedt haar waterpololeden verschillende soorten trainingen aan waardoor iedereen op z’n eigen niveau de sport kan beoefenen (van recreatief tot topsport). Het is de grootste vereniging in de Leidse regio met meer dan dertig teams van mini’s tot senioren. De vereniging kent dan ook zeer jonge spelers die vanaf 6 jaar in een team gaan spelen en senioren waarvan in een teams gemiddelde leeftijd 63 jaar is…

Deze meer dan 300 sporters spelen elke zaterdag hun wedstrijden in de regionale en/of landelijke waterpolocompetitie. De vereniging, die ook nog eens vele vrijwilligers kent, is dan ook een solide, hechte en intensieve vereniging waar ieder zijn of haar plek vindt.

 

PRIJZENKAST

CONTACT

De Zijl
Paramaribostraat 66
2315 VK Leiden
071-5220780

Clubhuis
De Waterkeet
Paramaribostraat 66a
2315 VK Leiden
071-5221015

Informatie
ledenadministratie@dezijlzwemsport.nl

Website
www.dezijlzwemsport.nl