In de selectie voor het WK roeien van 24 september tot en met 1 oktober in Sarasota (USA) zijn vier Leidse roeiers opgenomen. Van Njord zijn Nicole Beukers, Annika van der Meer en Stef Broenink geselecteerd. Vanuit Die Leythe neemt Karolien Florijn deel aan het WK.

Beukers is geselecteerd voor de Vrouwen Dubbelvier (W4x). Dat is de discipline waarmee ze in 2016 ook een Olympische zilveren medaille haalde. Dit jaar lijkt zilver ook de kleur van Beukers te zijn: ze werd al twee keer tweede tijdens World Cup wedstrijden.

De talentvolle Florijn timmert met haar 19 jaar hard aan de weg. Zo werd ze vorige maand nog wereldkampioen onder 23 jaar in de vier-zonder-stuurvrouw. Ze won ook een World Cup wedstrijd in de W4-. Op het WK roeit ze in de Vrouwen Acht (W8+).

Ook voor Van der Meer was het al een succesvol seizoen, zij won ongeslagen de wereldbeker met de Paralympische Dubbeltwee (PR2 Mix2x). Tijdens de tweede World Cup wedstrijd verbeterde ze met haar teamgenoot zelfs het wereldrecord. Ze is trots om nu ook naar het WK te mogen: “Ik ben blij geselecteerd te zijn. Na de wereldbeker al gewonnen te hebben hoop ik ook hier wat moois te laten zien.”

Voor Stef Broenink kwam het seizoen wat moeilijker op gang. In de Skiff (M1x), waar hij op het WK ook in zal uitkomen, kwam hij op World Cup wedstrijden en het EK niet verder dan de zestiende plek.