Op zaterdag 8 juni komen twee nationale teams van Rugby Nederland in actie. In Litouwen speelt het Nederlandse XV’s team een interland tegen het gastland. In Servië maakt de nationale VII’s selectie zijn opwachting tegen Hongarije, Oostenrijk en Slowakije.

Veruit de grootste afvaardiging gaat naar Litouwen. Daar wordt in de Rugby Europe Trophy Poule de laatste wedstrijd onder leiding van bondscoach Gareth Gilbert gespeeld. De vertrekkende bondscoach selecteerde voor dit treffen liefst vijf DIOK-spelers. Aanvoerder Ross Bennie-Coulson, Robin Moenen, Reda Dadi, Jake Stamenkovich en Mees van Oord komen namens de Leidse kampioensploeg in actie. De fifteen-a-side variant is de meest bekende en traditionele rugby variant in Nederland. Een XV’s wedstrijd duurt in totaal 80 minuten. In totaal zijn er 23 spelers in de Nederlandse selectie opgenomen.

De Nederlandse Sevens ploeg komt zaterdag uit tijdens het Europees kampioenschap in de Conference Competitie in Belgrado. Nationale sevens coach Alex Chang selecteerde voor dit toernooi drie DIOK spelers. Tom Altink, Leon Koenen en Thom de Ruijters zullen daar Leiden vertegenwoordigen. De seven-a-side variant van rugby is ook wel bekend als de olympische variant. Deze spelvorm staat er om bekend dat er op hoger tempo wordt gespeeld, met aanzienlijk minder spelers op hetzelfde veld. Een VII’s wedstrijd duurt door de intensiteit 14 minuten. In totaal zijn er 12 spelers in de selectie opgenomen.

Op de foto van Dennis van de Sande (The Oval Office}: Robin Moenen is één van de vijf DIOK-spelers voor de wedstrijd in Litouwen.