In Hilversum was de plaatselijke rugbyclub veel te sterk voor het Leidse DIOK. De thuisclub won het eenzijdige duel met 61-22.

Het was vooral ongeloof na afloop van de wedstrijd tussen Hilversum en DIOK. Met name de manier waarop de Leidse formatie op een hoop werd gespeeld, deed pijn aan de ogen.

Gedurende de hele wedstrijd werden de geelblauwen op de eigen helft vastgepind en kregen ze een lesje in effectiviteit. Het was de vicelandskampioen die de lakens uitdeelde en geen spaan heel liet van de dadendrang van de gasten.

En dat terwijl er met veel aandacht naar dit treffen werd uitgekeken. Immers, DIOK wil zich ook dit seizoen weer mengen in de top drie voor een gooi naar het kampioenschap. Maar die ambitie kan voorlopig in de koelkast.

Natuurlijk heeft ook DIOK last van blessures op belangrijke posities, maar met een selectie die bijna uit 50 man bestaat mag je toch anders verwachten.

De nood lijkt echter hoog, gezien de twee wissels die al voor rust werden toegepast, terwijl Hilversum in een hoog tempo de Leidenaars pijn bleef doen door telkens de kleine ruimtes te benutten om te scoren. Bij rust was het al geen wedstrijd meer door de voorsprong van 33-0 voor de thuisclub.

In de tweede rondgang gaf Hilversum enkele keren ruimte weg waardoor DIOK toch nog tot scoren kwam. Met try’s van Robin Moenen en Jordan Kersten werd het 40-12. Spelverdeler Benjamin Garcia ontving zijn tweede gele kaart en kon vertrekken, waarna de Leidenaars met 14 man de wedstrijd moesten uitspelen. Met een penaltytry en een vijfpunter van David Niggebrugge tot slot werd de eindstand bepaald op 61-22.

Bron: Leidsch Dagblad/Pieter van der Vliet