Het is net een sprookje. Je begint op je 17e met rugbyen en binnen een maand zit je in het nationale team en train je keihard voor de Olympische Spelen. Het overkwam Sylke Haverkorn en eigenlijk is het gek dat ze toen niet al doorhad dat haar rugby carrière onconventioneel zou verlopen. De Olympische droom liep uit op een deceptie, maar de liefde voor de rugbysport was inmiddels flink verankerd.

Heel logisch was het niet dat Sylke ging rugbyen. Als tiener was ze een fanatiek tennisster, voetbalster en judoka, maar eigenlijk vond ze elke sport leuk. “Sporten ging me makkelijk af. Eenmaal aan het rugbyen bleek ik een snelle en hele fysieke speler. Blijkbaar ben ik opgevallen, want binnen een maand zat ik in de nationale 15 a side selectie”, vertelt ze lachend. Een drukke tijd breekt aan. Niet alleen vanuit Twente reizen om met de beste speelsters van Nederland te trainen in Amsterdam, maar daarnaast ook een sportgerelateerde HBO studie voltooien en werken tegelijk. “Gekkenwerk was het”, vervolgt ze, “maar op een of andere manier weet je het dan toch allemaal te combineren”. Helaas wist Nederland zich niet te kwalificeren voor de spelen, maar in 2015 werd Sylke wel uitgeroepen tot beste speelster van Nederland. Kort daarna stopte Sylke met rugbyen en verlegde ze haar focus naar het coachen.

Sinds het begin van het huidige seizoen is Sylke, als enige vrouw in de Nederlandse Ereklasse competitie, coach bij RC DIOK.

LEES HIER HET HELE VERHAAL