Ook de tweede ronde van de BeNeCup heeft voor DIOK geen noemenswaardige problemen opgeleverd. In Den Haag versloegen de Leidenaars de Haagsche Rugby Club met 18-43.

De wedstrijd begint vlot met een penalty voor Den Haag die ze direct benutten, 3-0. Tweede rijer Bo Donkersloot is degene die de score voor DIOK opent, gevolgd door Mees van Oord, die Leiden al snel verder op voorsprong brengt. Lars Slager slaagt er in een conversie te maken. Een tweede penalty voor Den Haag brengt de ploegnet voor rust terug op 6-12. Hoewel DIOK met een voorsprong de rust in gaat, was het in de slotfase van de eerste helft HRC dat het meeste druk zette.

In de tweede helft draait DIOK de rollen om. Vlotte try’s van Ross Bennie-Coulson en Losē Siliili en een conversie van Slager zetten DIOK op een 6-24 voorsprong. De strijd leek gestreden maar dan vindt de jonge ploeg van Den Haag een gat in de verdediging van de Leidenaren. Minstens even snel leggen ze tweemaal de bal over de tryline. Met een geslaagde conversie verkleinen ze het gat naar 18-24. Dat blijkt het moment voor Head of Rugby Andy Egonu om wat wissels toe te passen. Onder andere Pim van Dam, een jonge speler afkomstig uit de DIOK-jeugd, maakt een zeer verdienstelijk debuut in de hoofdselectie.

DIOK keert vervolgens het tij en na een verdiende try van wederom Bennie-Coulson. Het is daarna center Oliva SIalau die scoort, na een mooie assist van de hardwerkende Wolf van Dijk. Daan van der Avoird is degene die de laatste keer de bal over de lijn legt. Slager converteert tweemaal en bepaalt de uitslag op 18-43.

Capain Bennie-Coulson was na de wedstrijden tevreden met het optreden van zijn ploeg: “Den Haag is altijd een lastige tegenstander voor ons. Uit spelen in Den Haag maakt dat niet makkelijker”, lacht hij. “Ze hebben een jong en getalenteerd team en spelen graag goed rugby. Ze legden grote druk op ons en slaagden erin om ons speld te frustreren. Uiteindelijk was het onze kwaliteit die ons de overwinning bracht. Ik ben blij met de score die we uiteindelijk binnensleepten, uit in Den Haag is dat een mooie prestatie.”

In d BeNeCup won RC ’t Gooi nipt van Hilversum met 21-24. La Hulpe versloeg Dendermonde met 21-17 en Soignies won ruim van Ottignies. DIOK neemt het volgende week uit op tegen Soignies. Bij winst plaatst DIOK zich dan direct voor de finale. In de overige poules van de Ereklasse wisten CAS RC, The Bassets en Ascrum zich bovenaan in hun poule te handhaven en hebben daarmee uitzicht op de finalepoule in de Ereklasse. De Nederlandse BeNeCup-clubs hebben zich, door hun prestaties afgelopen seizoen, automatisch geplaatst voor de kampioenspoule.

Op de foto van Els Barnas: Wolf van Dijk in actie namens DIOK.