Het was afgelopen zaterdag niet leuk om een rugbyende Amsterdamse student van Ascrum te zijn op bezoek bij DIOK. Er werd door de lijstaanvoerder rugbyles gegeven die eindigde in een 88-0 overwinning

Er staat even geen maat op het Leidse keurkorps. In een moordend tempo lieten de geel-blauwen de tegenstander alle hoeken van het veld zien. Al direct vanaf het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat de Amsterdammers geen fatsoenlijke eerste rij hadden. En dat tegen de regerend landskampioen, die dit seizoen ogenschijnlijk wekenlijks fitter en gemotiveerder aan de start verschijnt. Voor de tegenstander is het dan maar te hopen dat ook hij een topdag heeft. Maar helaas, na tien minuten en twee try’s van Wolf van Dijk, was al duidelijk dat het aan de Smaradglaan nooit een wedstrijd zou worden. Daarvoor was het krachtsverschil veel te groot.

Na iedere try zochten de DIOK-spelers elkaar grappend en grollend op, alsof ze wilden vragen wie de volgende zou zijn die mocht scoren. Ook de wissels hadden geen negatief effect op het geboden spel. De thuisclub bleef het ritme bepalen en de score opvoeren. Na een 43-0 ruststand gaf het vervolg een zelfde spelbeeld. Ascrum probeerde met man en macht de overkant te bereiken, terwijl DIOK in een zetel de tegenstander opving, de bal afhandig maakte en er vandoor ging. Het was maar goed dat na tachtig minuten de referee een einde aan de wedstrijd maakte. Met een 88-0 eindstand was de tijd op. DIOK kan zich opmaken voor de wedstrijd van volgende week als het in Naarden op bezoek gaat bij RC ‘t Gooi.

Tekst: Pieter van der Vliet/Leidsch Dagblad