Letterlijk in één klap heeft DIOK de finale behaald van de BeNeCup én de eerste competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen. In een watr vreemde constructie gold de 51-8 overwinning op het Zeeuwse Oememenoe zowel voor het een als voor het ander.

De wedstrijd begint rommelig en binnen twee minuten krijgt Oemoemenoe, door een verdedigende fout van DIOK, een penalty mee. De Zeeuwse ploeg gaat voor de palen en opent de score, 0-3. In de eerste fase van de wedstrijd worden er door beide partijen veel onnodige fouten gemaakt. In de zevende minuut , als de DIOK selectie het spel weer op orde heeft, speelt DIOK, op de helft van Oemoemenoe, de lijn mooi uit waardoor debutant Lars Slager de eerste try voor DIOK maakt. De conversie gaat echter centimeters naast de palen, 5-3.

DIOK komt meer en meer in haar spel en drukt Oemoemenoe daarmee in de verdediging. Verschillende overtredingen van de Zeeuwen volgen elkaar op waardoor DIOK een penalty mee krijgt. Ilie Greeve benut zijn kans en zet de score op 8-3. De verdediging van Oemoemenoe blijkt stevig. Toch weet Pete Rowe een gat te zien en maakt een try. De conversie gaat naast, 13-3. Nog geen 3 minuten later maakt ook Bas Leupen zijn eerste try van het seizoen. De conversie uit de moeilijke hoek gaat naast de palen, 18-3.

Vijfentwintig minuten in de eerste helft domineert DIOK. Oemoemenoe heeft lange tijd moeite om over de middellijn te komen. Flanker Diego Duijn krijgt de bal aangespeeld en maakt een geweldige run over het veld en zet zijn effort om in een try, de conversie van Lars Slager is raak, 25-3, DIOK maakt gedurende de wedstrijd veel intercepties, wat de tegenstander duidelijk uit balans brengt. Henjo van Niekerk, een van de twee nieuwe aanwinsten uit Hong Kong, ziet twee minuten voor rust een gat in de verdediging en maakt zijn eerste try voor de Leidse hoofdmacht, Slager converteert, 33-3. Dan volgt een bloedstollende aanval, waar DIOK echt prachtig, showcase-waardig, laat zien en scoort winger Daan van der Avoird de try. De conversie wordt benut en raakt zelfs een argeloos voorbij rijdende auto. De ruststand is 39-3.

De tweede helft gaat energiek van start. DIOK laat mooi aanvallend spel zien en Bas Leupen legt de bal voor de tweede keer over de lijn, de conversie gaat net naast, 44-3. Dan, uit het niets, breekt een speler van Oemoemenoe door. Reda Dadi maakt een droom tackle en voorkomt een score. De Zeeuwse ploeg ruikt echter kansen en voert de druk op de Leidse tryline op. DIOK wendt, bij handen van Oliva Sialau, de aanval af. De wedstrijd komt meer in balans. DIOK is wat zoekende door wat blessures en positiewisselingen. .Oemoemenoe voelt dat feilloos aan en maakt zijn eerste try. De conversie is mis, 44-8. Door obstructie in de ruck krijgt DIOK vervolgens een gele kaart. Met een man minder en 4 minuten op de klok is het zaak dat DIOK nu de deur dicht houdt. Terwijl de blessure tijd is ingegaan maakt Reda Dadi de mooiste run van de wedstrijd. Net voor hij getackeld wordt speelt hij de bal af aan Daan van der Avoird die de bal over de lijn legt. De conversie van Slager is raak. Eindstand: 51-8.

Op de foto van Els Barnas: Daan van der Avoird op weg naar zijn try.