Met de 24-43 winst op Cas RC omzeilden de rugbyers van DIOK in Castricum een lastige klip. De Leidse formatie nam met de overwinning in het avondduel zelfs de koppositie over van RC Hilversum in de ereklasse. Voor de vele Leidse toeschouwers was het een prima opmaat naar een gezellige koningsavond.

Het duel in Kennemerland verdiende absoluut niet de schoonheidsprijs. In het begin werd slordig gespeeld. Of misschien waren het de zenuwen aan beide kanten die de spelers parten speelden. DIOK stond binnen acht minuten met 7-0 achter. Het bleek een goede ’wake-up-call’ want drie minuten later trokken Ben Woods (try) en Ilie Greeve (conversie) de stand alweer gelijk.

Het publiek ging zich roeren op de tribunes en langs het veld. ’DIOK, DIOK, DIOK’, klonk het voorzichtig melodieus. Kennelijk hielp het de spelers, want die zetten een tandje bij.

Thom de Ruijter en – weer – Greeve brachten de stand tien minuten voor rust zelfs op 7-24. Cas deed in de laatste minuut nog iets terug zodat halverwege de score 12-26 was.

Na de korte pauze ging DIOK door waar het mee bezig was: scoren. Het spel werd wat grimmig en een speler van Cas kreeg zelfs een rode kaart. De numerieke meerderheid betaalde zich uit  in de eindfase, waarin Mees van Oord de laatste try maakte en Greeve de bal tussen de palen schoot.

,,Het was een open wedstrijd met veel tries. En zo ’s avonds spelen met de lichtmasten aan had wel iets speciaals’’, aldus de international.

Tekst: Marcel Tabbers/Leidsch Dagblad

Op de archieffoto van Els Barnet: Ilie Greve was vrijdag succesvol met zijn conversies.