De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar en de Leidse supporters zijn blijkbaar wel in voor een goede pot rugby. Ondanks de snijdende wind zijn de lijnen van het Leidse rugbyveld goed gevuld. Ze zagen DIOK tegen URC een ‘clean sheet’ pakken: 66-0.

Het jonge team van URC, debutant in de Ereklasse, mag de wedstrijd beginnen. Ze openen de aanval en komen dan snel verrassend dicht bij de tryline van de thuisploeg. DIOK laat zich echter niet verrassen, wendt het gevaar af en zet snel een tegenaanval in. Die slaagt aanvankelijk net niet, maar een minuut later scoort Daan van der Avoirt de openingstry. De lastige conversie uit de verre hoek wordt benut door full back Lars Slager, 7-0.

Drie minuten later scoort ook Slager, na een prachtige break van Oliva Sialau. Hij benut vervolgens zelf de conversie, 14-0. De wedstrijd lijkt dan in balans te komen. Een periode gaat het spel over en weer, maar dan zet DIOK de score reeks door. Tom Altink maakt een handige run langs verschillende Utrechtenaren en past de bal in de scorende handen van Jordan Kersten. Slager converteert en met 21-0 wordt de rust ingegaan.

Aanvankelijk begint de tweede helft in evenwicht. Tien minuten later echter legt Altink, na een felle strijd, de bal over de lijn. Benjamin Garcia Propato benut de conversie, 28-0.

In de deze helft maakt Nick Gordijn, na lange afwezigheid door blessure, zijn rentree. Zijn felle spel is een lust voor het oog. Coach Egonu zal geen spijt hebben van de inzet van Gordijn. De Leidenaar maakt een onwaarschijnlijke try saving tackle, wanneer een Utrechter is doorgebroken na een interceptie. Hij houdt de score daarmee op nul voor de bezoekers. Later zal Gordijn worden uitgeroepen als “Man of the Match”.

Even later zorgt een combinatie van Siem Noorman en Van der Avoird ervoor dat de laatste een try kan maken, 33-0. Een minuut later komt Noorman zelf in scorende positie. Hij brengt daarmee de stand op 38-0. Er is geen houden meer aan voor Utrecht, DIOK dendert door en Van der Avoird scoort zijn derde try van de wedstrijd. Daarmee steekt hij een hattrick in zijn zak. De conversie van Leon Koenen is raak, 45-0. Lose Siliili zet vervolgens, na een mooie break van Sialau, de volgende score op het bord. De conversie van Koenen gaat moeiteloos tussen de palen, 52-0.

DIOK is niet meer te stoppen. Sialau loopt minstens vijf tegenstanders voorbij en scoort. Slager converteert, 59-0. De laatste try van de wedstrijd kan Kersten op zijn naam schrijven, ook de conversie is raak. De eindstand is 66-0.

DIOK behoudt door de zege de koppositie in de ereklasse met 33 punten, gevolgd door Hilversum met 31 punten. Zij wonnen ruim in Castricum. Met 23 punten neemt RC ’t Gooi de derde plek in na winst in Den Haag. Volgende week speelt DIOK uit bij The Bassets. Deze streekderby begint om 15.00 in Sassenheim, maar is ook via live stream te volgen

Op de foto van Els Barnas: Jordan Kersten op weg naar zijn try kort voor de rust.