DIOK is er niet in geslaagd de BeNeCup te veroveren. In Amsterdam was landskampioen ’t Gooi te sterk. Het wordt uiteindelijk 15-11, maar tot vlak voor tijd heeft de Leidse ploeg uitzicht op de winst. ’t Gooi kiest onmiddellijk voor de aanval en zet DIOK flink onder druk. De ene aanval na de andere komt op de Leidenaars af, maar de verdediging van DIOK staat als een huis.

 

Toch maakt de Leidse ploeg een verdedigende overtreding, krijgt een gele kaart. Tijdelijk moet het team met een man minder verder. Dan is er een penalty voor ‘t Gooi, maar de Leidenaars weten ook die aanval af te wenden. Ook al is de verdediging van DIOK solide, de aanvallen van ‘t Gooi blijven komen. DIOK slaagt er in de openingsfase niet in om op de vijandelijke helft te komen. Een mooie aanval van Leon Koenen en Oliva Sialau lijkt succesvol te worden, maar strandt toch in de verdediging van ‘t Gooi. Inmiddels is DIOK weer op volle sterkte.

 

Uit een charge down scoort ‘t Gooi in de 28e minuut een try in de verre hoek, de conversie is raak, 0-7. Ross Bennie-Coulson komt het veld op. Een mooie aanval wordt opgezet door DIOK, maar een knock on maakt daar een einde aan. De eerste scrum in het verdedigingsgebied van ‘t Gooi is een feit.

 

‘t Gooi komt niet uit de verdediging en DIOK krijgt de scrum mee. Henjo van Niekerk gaat richting de tryline en passt naar Benjamin Garcia, die de try maakt, maar de conversie gaat tegen de palen: 7-5. Kort daarna krijgt DIOK in de verdediging een penalty tegen. ‘t Gooi gaat voor de palen en scoort 10-5. Het spel golft weer naar de andere kant, waar ‘t Gooi een verdedigende overtreding maakt. Dan gaat ook DIOK voor de palen. Ilie Greeve scoort 10-8. Dat is ook de ruststand.

 

In de tweede helft brengt DIOK verschillende wissels op het natte veld, want inmiddels is het gaan regenen in Amsterdam. De ploegen zijn echt aan elkaar gewaagd en er word zwaar strijd geleverd. DIOK legt wat meer druk op ‘t Gooi en krijgt een penalty mee. Greeve verzilvert deze kans, 10-11. De sfeer in het stadion zit er goed in. De verdediging van DIOK staat als een huis, maar ook ’t Gooi houdt de poorten goed dicht. Uiteindelijk, na een ongelofelijk zware aanval, scoort ’t Gooi: 15-11. DIOK weet dit niet meer goed te maken en de BeNeCup gaat uiteindelijk naar ’t Gooi.

Op de foto van Els Barnas: Er werd hard gestreden in de finale van de BeNeCup tussen de twee beste ploegen van Nederland.