Op een door harde wind geteisterde middag speelt DIOK de vijfde wedstrijd dit seizoen voor het massaal aanwezige eigen publiek. Tegenstander is DSR-C, beter bekend als de Delftsche Studenten, de hekkensluiter van de ereklasse. DIOK betreed het veld met een sterk gewijzigde opstelling. Waar de basisspelers een rustdag krijgen, krijgen de jonge DIOK-spelers een kans.

De wedstrijd start vlot en meteen wordt er druk op DSR-C gezet. Captain Ross Bennie Coulson weet snel een try net naast de palen te scoren en ook de conversie wordt benut door fly half Ilie Greeve, 7-0. Met mooi backs spel creëert DSR-C een rush die gestopt wordt door Thom de Ruyter. Goed verdedigend werk van DIOK . Na een snelle interceptie van Reda Dadi forceert Ezekiel Sedjoro een break. Het spel gaat snel over en weer. Een snel genomen penalty voor DIOK zorgt voor een bijna succesvolle try van Bennie Coulson, maar wordt gestopt door DSR-C. Dan scoort Tom Altink alsnog een try uit een maul. Ook de conversie wordt benut, 14-0. Ilie Greeve forceert dan een break en Ezekiel Sedjoro maakt het af. Een try achter de palen is het gevolg en de conversie van Greeve belandt tussen de palen, 21-0.

DIOK gaat sterk door. Pim Verweij loopt recht door DSR-C heen, maar komt net te kort voor een try. DIOK geeft niet op en gaat opnieuw in de aanval. Ross Bennie Coulson maakt eenvoudig de try. Ook de conversie van Greeve is raak, 28-0. Ondanks dat DSR-C door een blessure en gebrek aan wisselspelers met één man minder in het veld staat, weten het toch druk te leggen op de lijn van DIOK. Maar de aanval wordt afgeslagen en door een break van Thom de Ruijter die de bal slim afspeelt naar Ezekiel Sedjoro is de vijfde try van de wedstrijd een feit, 33-0. DSR-C geeft zich niet gewonnen en slaat verschillende DIOK aanvallen af . Dan, uit een rolling maul, weet Ross Bennie Coulson een hattrick, of wel drie tries in één wedstrijd, te scoren. Samen met de conversie van Greeve komt daarmee de stand op 40-0. Tegen het eind van de eerste helft maakt Reda Dadi, één van DIOK’s jonge spelers uit de eigen opleiding, een snelle try. De conversie breng de stand bij de rust op 47-0.

In de tweede helft komt de scoretrein van DIOK een beetje tot stilstand. Er wordt wat slordig gespeeld en de Delftsche Studenten krijgen een paar penalty’s, waaruit echter niet wordt gescoord. DIOK doet dat uiteindelijk wel via een cleane try na een fraaie break van Jack Costigan. Door de harde wind waait de bal uit de conversie langs de palen, maar het is wel 52-0. Vervolgens leiden slimme acties van Abril en Mounal tot een try in de uiterste hoek van het veld gescoord door Ezikiel Sedjoro: 57-0. Ook Sedjoro scoort hiermee een hattrick in deze wedstrijd. Dit wordt ook de eindstand.op in de laatste fase van de wedstrijd. De scheidsrechter blaast de wedstrijd af. Full time, 57-0.

De stand in de ereklasse blijft ongewijzigd. DIOK neemt de derde plaats in met 24 punten uit 5 wedstrijden. De nummers 1 en 2, ’t Gooi en Hilversum, speelden tegen elkaar gelijk in Hilversum en hebben nu respectievelijk 28 en 27 punten, maar één wedstrijd meer gespeeld dan DIOK. Komende zaterdag speelt DIOK in Naarden tegen ’t Gooi, de koploper dus in de Ereklasse.

Foto: Els Barnas