De Leidse rugbyers Robin Moenen en Ross Bennie-Coulson zijn beiden in actie gekomen tijdens de interland tegen Portugal in Lissabon. In de derde ronde van het 2018 Rugby Europe
International Championship trok Portugal aan het langste eind.

Ondank een verlies van 36-12 was het optreden van beiden mannen in de wedstrijd sterk. In de tweede helft kwamen beide DIOK-spelers in actie en moesten toen , met het team, een achterstand van 24-0 inlopen. Vrij snel werd de eerste try voor Nederland gescoord en een tweede volgde rap. De wedstrijd leek om te slaan in het voordeel van de Nederlandse ploeg, maar in de eindfase moest Nederland toch echt zijn meerdere erkennen in Portugal.

Ook in jong oranje stonden twee DIOK-spelers in de basis. Reda Dadi en Jake Stamenkovich waren beiden fit en scherp voor de wedstrijd. Vroeg in de eerste helft viel Reda Dadi helaas uit met een knieblessure. Uiteindelijk bleek ook het U20 team te sterk voor Nederland. Met sterkere scrums en rucks waren zij de betere partij. De wedstrijd eindigde met een 48-15 stand voor de thuisploeg.