DIOK is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van de BeNeCup. De Leidse rugbyers gingen in het Belgische Soignies met 40-22 onderuit. De finale van de BeNeCup wordt volgende week in Brussel gespeeld en gaat tussen Soignies en La Hulpe.

Nee, het was niet goed wat DIOK in België liet zien. Soignies had haar huiswerk goed gedaan en overklaste de Leidenaars volledig. Op alle fronten werd de landskampioen, zeker in de eerste helft, verslagen door een tegenstander die er een Franse speelstijl op na houdt: heel fysiek en alles kort vanuit de voorwaartsen.

In de tweede helft, na een 21-0 ruststand, herpakte de ploeg van captain Ross Bennie-Coulson zich enigszins. ,,Verliezen is nooit leuk, maar misschien was dit wel het juiste moment. We hebben niet goed gespeeld en dus is dit leerzaam”, aldus Bennie-Coulson. ,,Onze ervaren spelers stonden in de tweede helft op.’’

Met drie try’s van Bennie-Coulson, een van Daan van der Avoird en goed voetenwerk van Mees van Oord werd het uiteindelijk 40-22.

Tekst: Pieter van der Vliet/Leidsch Dagblad