Na het verlies van vorige week in en tegen Hilversum is DIOK er ook niet in geslaagd om te winnen van landskampioen ’t Gooi. Onder een grauwe hemel aan de Smaragdlaan werd het zaterdag 20-24 in een spannende wedstrijd. ’t Gooi, voor de gelegenheid in een opvallend witgeel uittenue, kickt de wedstrijd af en meteen is het Tom Altink die de bal oppakt. Terug van een blessure kan DIOK weer rekenen op de solide nummer 8, die ook later op de dag uitgeroepen wordt tot man of the match.

De openingstry voor RC ‘t Gooi valt binnen 5 minuten. Na een lange aanval, met veel fases en pick and go spel, leggen zij de bal over de lijn. De conversie is raak, 0-7. Verschillende aanvallen van DIOK volgen elkaar op. De verdediging van RC ‘t Gooi staat vooralsnog als een huis en er is geen doorkomen aan voor de Leidse ploeg. Het spel golft heen en weer over het veld en aan beide zijden wordt er hard gestreden.

Uit een aanvallende voordeelsituatie maakt Leon Koenen een dropkick voor de thuisploeg, 3-7.  De partijen liggen qua niveau dicht bij elkaar en hebben over en weer kansen. Dan is er weer een lange aanval van ‘t Gooi. Keer op keer houdt DIOK de bal net voor de lijn tegen. RC ‘t Gooi voert de druk op en DIOK wordt in de verdediging gedrukt. ‘t Gooi slaagt er in een tweede try te maken, ook de conversie is raak. De rust wordt ingegaan met 3-14 op het scorebord.

DIOK opent de tweede helft met een try van de hand van Bas Leupen. Na een mooie combinatie legt hij de bal in de uiterste hoek over de lijn. De lastige conversie van Ilie Greeve is raak, 10-14. Ook nu zijn de partijen flink aan elkaar gewaagd. DIOK maakt een verdedigende overtreding en ontvangt hiervoor een gele kaart. Met een man minder moet een aanval van RC ‘t Gooi worden afgeslagen. Dat lukt de Leidenaren uiteindelijk niet in en RC ‘t Gooi maakt een try in de hoek, De conversie gaat mis, 10-19.

DIOK geeft  zich echter niet gewonnen. De spanning van de wedstrijd is op het hele rugbycomplex te voelen. De counter van DIOK is dan ook fel. De toeschouwers zien mooi spel van Manuel Cardoso Pinto en ook Leon Koenen laat mooi spel zien. RC ‘t Gooi maakt een verdedigende overtreding en DIOK krijgt de penalty mee. Ilie Greeve benut de kans en zet de score op 13-19.

Het spel gaat verder en ook ’t Gooi maakt weer een try. De conversie gaat naast, 13-24. Vervolgens gaat ‘t Gooi verdedigend de fout in, ontvangt een gele kaart en moet met 14 man verder. DIOK maakt gebruik van de situatie, zet door en uit een scrum pakt Tom Altink de bal op. Hij passt de bal naar de bijzonder goed spelende Mees van Oord. Deze duikt met de bal over de lijn en scoort de try. De conversie van Leon Koenen is raak. De eindstand wordt daarmee bepaald op 20-24.

In de ereklasse neemt DIOK de vijfde positie in met een wedstrijd minder gespeeld. Koploper is RC Hilversum met 31 punten uit 7 wedstrijden, gevolgd door Cas RC eveneens met 31 punten. ’t Gooi staat vierde met 30 punten uit 6 wedstrijden, gevolgd door DIOK met 22 punten. De eerste zes clubs zullen na de volledige eerste competitieronde in de kampioenspoule gaan strijden om de titel.

Op de foto van Els Barnas: Mees van Oord scoort namens DIOK.