De rugbyers van DIOK hebben tegen ’t Gooi – verliezend finalist van het vorige seizoen – de tweede plek in de kampioensgroep niet kunnen vasthouden. Aan de Smaragdlaan werd het 15-25. De ploeg uit Bussum passeerde de Leidenaars en het gat is vier punten. Koploper is nog altijd Hilversum

De eerste tien minuten gaat de strijd gelijk op. Na een kwartier wordt er een penalty toegekend aan ‘t Gooi. Het schot belandt tussen de palen en DIOK kijkt meteen tegen een 0-3 achterstand aan. Vervolgens krijgt DIOK een gele kaart en moet tijdelijk met 14 man verder.

Ondanks de man minder wordt de eerste try gescoord. Na een fantastische break van Alvaro Abril gaat de aanval in drie fasen door naar Jack Costigan, die de bal in de verste hoek over de lijn legt en kicker Pierre Mounal converteert als vanouds, 7-3. In de vijfentwintigste minuut maakt ‘t Gooi een overtreding en Mounal gaat op 50 meter afstand voor de palen. Het schot is raak: 10-3. De ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Over en weer wordt er goed aangevallen en verdedigd. Na een lange aanval scoort ook ‘t Gooi een try. De conversie gaat naast, 10-8. Dat is ook de ruststand.

In de tweede helft heeft ‘t Gooi veel balbezit en krijgt DIOK weer een gele kaart. Weer staat de thuisploeg met een man minder op het veld. ‘t Gooi maakt gebruik van de situatie en scoort, na lange druk op de tryline. Met de rake conversie wordt het 10-15. Nog geen 5 minuten later gaat het weer mis. ‘t Gooi ziet een gat en maakt de try, maar de conversie gaat mis, 10-20. DIOK is de focus kwijt en ‘t Gooi voelt dat feilloos aan. Te veel tackles worden door DIOK gemist. Een vierde try voor ‘t Gooi is het gevolg en de stand is 10-25.  DIOK herpakt zich in het laatste kwart van de wedstrijd. Ross Bennie-Coulson scoort een zwaarbevochten try. De conversie gaat naast. In de slotfase wordt door ’t Gooi nog een penalty, die niet wordt benut en DIOK heeft pech dat een penalty tegen de paal komt en een try wordt afgekeurd. De winst en voorlopig de tweede plaats zijn voor ’t Gooi: 15-25.t Gooi meekrijgt, niet benut. Maar DIOK zit het niet mee vandaag: Een penalty gaat tegen de palen en een try in de laatste fase wordt afgekeurd, ‘ t Gooi gaat met de overwinning van 25-15 naar huis.

Op de foto van Els Barnas: aanvoerder Ross Bennie-Coulson op weg naar de tryline.