DIOK heeft goede zaken gedaan in Den Bosch. Zelf versloeg de Leidse rugbyformatie het plaatselijke The Dukes met 17-45, terwijl runner-up Hilversum van Castricum verloor en daarmee de tweede plek in de ereklasse aan DIOK liet.

Het duurde wel even voordat de Leidse trein op gang kwam. Na een kwartier keek DIOK tegen een 10-0 achterstand aan, waarna Thom de Ruijter met een try en een slalom van Daan van der Avoird de stand gelijk trokken. Ilie Greeve (foto) maakte met zijn conversie 10-12. DIOK bouwde de voorsprong verder uit via scores van aanvoerder Ross Bennie-Coulsen en Mees van Oord, beiden door Greeve geconverteerd, zodat de ruststand op 17-26 werd bepaald.

Daarna was het klaar met thuisploeg. DIOK maakte in de tweede helft volledig de dienst uit. Oliva Sialau, Thom de Ruijter, Manuel Cardoso Pinto en Greeve – met twee conversies – brachten de eindstand op een overduidelijke 17-45.

Ondertussen versloeg Castricum in de Champions Poule van de Ereklasse Hilversum met 19-17, zodat de Leidse equipe nu comfortabel de tweede plek bezet. Het verschil met Hilversum is 7 punten. De achterstand op leider ´t Gooi is eveneens 7 punten.

Foto: Els Barnas