De Leidse rugbyclub DIOK gaat samenwerken met de Engelse topclub Leicester Tigers. Bestuursleden van de Leidse club hebben zaterdag in Leicester hun handtekening onder het samenwerkingsverband gezet.

De bedoeling van de samenwerking is dat beide clubs er beter van worden, zegt DIOK-bestuurslid Welmoet Lugt. ,,Leicester Tigers is natuurlijk een veel grotere club, maar qua karakter lijken wij wel op elkaar. Ook Leicester is een familieclub. Net als DIOK.’’

Het mes snijdt dus aan beide kanten. Trainers en spelers van DIOK kunnen een kijkje nemen in de keuken van het Engelse toprugby. Andersom is dat ook het geval. ,,Er zijn geen enkele financiële risico’s aan verbonden’’, aldus Lugt. ,,We hebben het al aan onze leden gemeld en alle reacties waren positief.’’

Beide clubs kwamen met elkaar in contact rond het het duel van DIOK met het Belgische Dendermonde in de BeneCup. Met Dendermonde hadden de Engelsen al een samenwerkingsverband. Leicester wilde zijn internationale netwerk uitbreiden en keek daarbij ook richting Nederland. De verrassende zege van DIOK bij Dendermonde gaf de Engelsen een zetje in Leidse richting.

In oktober nam Scott Clarke – hoofd ’Community & Global Partnerships’ van Leicester Tigers – een kijkje aan de Smaragdlaan. Hij zag zowel wedstrijden van de jeugd als van het eerste team. In januari toog een Leidse afvaardiging naar Leicester.

Tijdens de rust van de wedstrijd tussen Leicester Tigers en Wasps werd zaterdag de samenwerking officieel bekend gemaakt.

Op de foto van Leicester Tigers v.l.n.r.: Ramses Braakman (Sponsormanager DIOK), Michel Kappen (Scotch Whisky, hoofdsponsor DIOK), Cees Ahsmann (Voorzitter DIOK), Scott Clarke (Head of Global Partnerships Leicester Tigers) en Yves Kummer (voormalig Nederlands rugby international).