DIOK heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen gewonnen. Op eigen veld werd het tegen The Dukes uit Den Bosch 35-12. Wellicht door het zonnige weer, maar zeker ook omdat de de Leidse ploeg inmiddels een grote fanschare heeft opgebouwd, staan er veel toeschouwers langs de lijnen.

Direct vanaf de kick-off valt het verdedigende werk van Pete Rowe op. Met zichtbare strijdlust maakt hij de ene tackle na de andere. Een mooie aanval door DIOK strandt met een knock on van DIOK-zijde. Uit een maul is het vervolgens Ross Bennie-Coulson die de openingstry maakt. Ilie Greeve converteert, 7-0.

 Acht minuten later is het weer raak. Oliva Sialau legt de bal over de lijn na mooi voorwaarts werk van Benjamin Dechartres. De conversie is raak, 14-0. Iets later is het Tom de Ruijter die een try maakt na een prachtige run van Sialau. Greeve converteert en de stand halverwege de eerste helft is 21–0. Ondanks dat DIOK de bovenliggende partij is, is de verdediging van de Bosschenaren sterk. DIOK maakt aanvallend te veel knock ons, waardoor ze het zichzelf onnodig moeilijk maken om te scoren. De eerste serieuze aanval van The Dukes eindigt met een voorwaartse pass van hun zijde. DIOK krijgt de scrum maar verliest de bal in het eigen verdedigingsgebied. De aanval van de The Dukes houdt aan en ze scoren een try. De conversie gaat naast en de ploegen gaan de rust in met 21-5.

DIOK neemt de aftrap in de tweede helft. The Dukes zetten vervolgens direct de aanval hard in, maar maken aanvallend een fout. DIOK krijgt de penalty mee en de dreiging wordt afgewend. Een prachtige aanval van DIOK volgt waar Ross Bennie-Coulson een slimme actie maakt, afspeelt aan Pete Rowe, die na een geweldige run met een duik over de lijn een try maakt. Ilie Greeve converteert weer, 28-5. Met deze vierde try sleept Diok een felbegeerd bonuspunt binnen.

The Dukes geven het nog niet op. De wedstrijd wordt evenwichtiger. Aan beide zijden worden er spelers gewisseld. Bij The Dukes lijkt de frustratie op te lopen. Verschillende penalty’s worden aan de ploeg uitgedeeld. Het spel gaat heen en weer over het veld. Beide ploegen gunnen elkaar geen ruimte.

Met nog 10 minuten te gaan duwen The Dukes de Leidse ploeg meer in de verdediging. Een mooie aanval van The Dukes brengt weer wat meer spanning in de wedstrijd. Een try is het gevolg. De conversie is raak, 28-12. Inmiddels is er geen tijd meer op de klok, maar de referee geeft aan dat er nog 5 minuten te spelen is. Dan lijkt DIOK nog te scoren, maar de bal wordt omhoog gehouden. The Dukes gaan vervolgens verdedigend de fout in en DIOK neemt snel de penalty. Ross Bennie-Coulson maakt de laatste try van de wedstrijd. Ook de laatste en vijfde conversie door Greeve is raak. DIOK wint in eigen huis met 35-12.

Op de foto van Els Barnas: Ilie Greeve in de aanval namens DIOK tegen The Dukes