In het eerste duel van de competitie heeft landskampioen RC DIOK meteen zijn visitekaartje afgegeven. Uit bij Cas RC wonnen de Leidenaars afgetekend met 17-59 van de nummer drie van het vorige seizoen.

Beide teams waren elkaar liever in de BeNeCup tegengekomen. De competitie tussen de vier beste teams uit Nederland en België werd echter vanwege corona afgelast. ,,Dat was een prima testmatch geweest’’, liet Ross Bennie-Coulson weten. ,,Nu is deze wedstrijd de opening van het seizoen. We moesten meteen bij de les zijn en daar zijn we goed in geslaagd. Je zag dat alle investeringen die we de afgelopen drie jaar hebben gedaan in het team en binnen de club eruit kwamen. Onze onderlinge samenwerking was weer verbeterd. Het was wel jammer voor Cas dat international Rikkert Verhofstad op het laatste moment vertrok. Dat vang je niet zomaar op.’’

DIOK kende een bliksemstart in Castricum. Na vijf minuten was het al 0-7 en drie minuten later was de score verdubbeld. Na de 0-19 deed de gastheer was terug. Voor rust maakte Cas 5-19.

Cas startte sterk in de tweede helft, kwam op 12-19 en voerde de druk op de Leidse defensie op. Tot een score kwam het echter niet en het was een kwestie van tijd voor DIOK het heft weer in handen nam. Bij 12-31 maakte Cas de derde en laatste try. Daarna toonden de Leidenaars hun klasse en scoorden try na try. Over de hele wedstrijd deed Daan van der Avoird dat drie keer. Wolf van Dijk, Sem Verplancke, Leon Koenen, Tom Altink, Nickel Blankevoort en Chesney Crosby scoorden een keer.