DIOK boekte bij de hervatting van de competitie na de interlandbreak een ruime overwinning in Amsterdam. Tegen Ascrum werd het 5-64. Direct bij opening van de wedstrijd zetten de mannen van DIOK druk op de defensie van Ascrum. Binnen vijf minuten heeft dat resultaat en maakt Tom Altink de openingstry. Leon Koenen converteert en de stand is 0-7. Siem Noorman is de volgende die scoort. Na een lange run legt hij de bal over de lijn. De conversie is raak, 0-14. De Amsterdamse studenten komen er in de eerste fase van de wedstrijd duidelijk niet aan te pas.

Ook de derde try komt van de hand van Noorman. Het harde werk voor deze try kwam echter van Daan van der Avoird. Hij maakte vooraf een prachtige break en snelt driekwart van het veld over. Koenen benut de conversie en brengt de stand op 0-21. Na 25 minuten spelen haalt Lose Siliili het bonuspunt binnen met de vierde try. De conversie is raak, 0-28. Dan is het Oliva Sialau die zich laat gelden. Na een lange run wordt hij vervolgens voor de tryline getackeld, staat vlot op en scoort alsnog. De conversie gaat net langs de palen, de ruststand is 0-33.

Na de rust gaat Sialau verder met scoren. Hij loopt 3 tegenstanders voorbij en legt de bal schijnbaar moeiteloos over de lijn. Koenen converteert weer, 0-40. Ascrum komt even terug in de wedstrijd. DIOK is onoplettend en de Amsterdammers maken er gebruik van. In de verre hoek maken ze een try. De lastige conversie is te kort, 5-40. Dat schudt de Leidenaren wakker. Een aanval wordt direct weer opgebouwd. Nickel Blankevoort legt de bal onder de palen, de conversie is raak, 5-47.

Binnen vijf minuten zorgt een combinatie van Sialau, Ross Bennie-Coulson en uiteindelijk Van der Avoird voor de volgende try. Ook deze conversie raak, 5-54. En een minuut later scoort Van der Avoird, na een lange run van Koenen, zijn tweede try. De conversie gaat tegen de palen, 5-59. In een slotakkoord scoort DIOK nog eenmaal. Na een mooie assist van Van der Avoird is het Chez Crosby die scoort voor Leiden, de eindstand is 5-64.

DIOK neemt in het algemeen klassement de tweede positie in met één wedstrijdpunt minder dan Hilversum, dat in Sassenheim won van de Bassets met 28-47.De derde plek in de nationale ranglijst wordt ingenomen door CAS RC dan in Den Haag won met 10-15. Op zaterdag 7 december speelt DIOK thuis tegen ’t Gooi. Deze altijd spannende ontmoeting begint om 15.00 uur aan de Smaragdlaan in Leiden.

Op de archieffoto van Els Barnas: Wolf van Dijk in actie in een eerdere wedstrijd tegen Ascrum.