Na de weergaloze wedstrijd van DIOK afgelopen week tegen RC Waterland was zaterdag het Zeeuwse Oemoemenoe de opponent van DIOK. Oemoemenoe, nummer vier in de ereklasse, is in eigen huis altijd een geduchte tegenstander.

Kort na de aftrap ontvangt DIOK een penalty, die door Pierre Mounal met gemak tussen de palen wordt geschoten, 0-3. De wedstrijd is geopend en het spel gaat op en neer. Beide ploegen tasten elkaar af en gunnen elkaar geen ruimte om te scoren door goed verdedigend werk. De spanning bouwt zich op. Pas in de 20e minuut worden er weer punten op het scorebord gezet. De scheidsrechter kent ditmaal een penalty toe aan Oemoemenoe binnen schootsafstand van de palen. Het resultaat is dat de ploegen weer gelijk staan, 3-3. Vier minuten later scoort captain Ross Bennie-Coulson de verlossende try uit een line out. Ook de conversie wordt benut, 3-10. Hierna komt Diok los. Nog geen tien minuten later is het weer raak. Bennie-Coulson maakt de try uit een maul welke volgt uit een line out. Ook deze conversie wordt raak geschoten door Pierre Mounal, 3-17. Vlak voor rust completeert Ross Bennie-Coulson zijn loepzuivere hattrick. Hij legt, wederom vanuit een line out en opvolgende maul, de bal voor de derde maal over de lijn. Een volgende succesvolle conversie volgt, de rust wordt ingegaan met een stand van 3-24.

De tweede helft in het Zeeuwse Middelburg start met een prachtige team try van DIOK. De bal gaat door diverse handen en Tom Altink is uiteindelijk degene die scoort en Pierre Mounal converteert, 3-31. Oemoemenoe komt maar niet door de uitstekende verdediging van Diok. Het is wederom Diok wat een mooie aanval opzet en Robbin van Wijk scoort zijn eerste try voor de Leidse hoofdmacht. De conversie is raak en de stand is uitgelopen naar 3-38. Na veelvuldige kleine overtredingen rondom de ruck is de scheidsrechter het zat en een gele kaart voor DIOK is het gevolg. Diok speelt verder met een man minder, waar Oemoemenoe geen gebruik van weet te maken. De verdediging van Diok tegen het fysiek sterke Oemoemenoe houdt stand. Het spel komt wel weer meer in evenwicht, maar geen van de ploegen komt tot scoren in de laatste 30 minuten. De wedstrijd wordt afgefloten en de eindstand is 3-38.

Op de foto van Els Barnas: een aanval van DIOK onder leiding van Alvaro Abril.