Gareth Gilbert, de rugby bondscoach van Nederland, heeft drie DIOK- spelers geselecteerd voor de nationale ploeg voor de interland tegen Polen, zaterdag in Amsterdam. De drie Leidse rugbyers, Robin Moenen, Tom Altink en DIOK-captain Ross Bennie-Coulson zaten al in de trainingsselectie, maar hebben zich dus wederom verzekerd van een plek bij de laatste tweeëntwintig.

Het is acht jaar geleden dat er zich zo veel DIOK-spelers bij de uiteindelijke nationale wedstrijdselectie mochten voegen. Het feit dat er zo veel spelers van de Leidse club zijn geselecteerd bewijst dat DIOK weer een serieuze speler is in de landelijke top. Een nieuwe generatie rugbyers in Leiden is opgestaan. DIOK was tien jaar lang landskampioen in de gloriejaren van 1988 – 1998, daarna is dat de club niet meer gelukt. Dit jaar doen de Leidse rugbyers weer een serieuze gooi naar een plek in de finale om het landskampioenschap. Deze wordt gespeeld in mei.

Zaterdag wordt de interland gespeeld op het Nationale Rugby Centrum Amsterdam en start om 15.00 uur. In deze vierde wedstrijd van de Rugby Europe Trophy Poule nemen de mannen het op tegen Polen. Dit is de eerste thuisinterland van het seizoen 2017-2018. Kaarten voor deze wedstrijd zijn te koop op het veld. De wedstrijd kan ook bekeken worden via een live stream van Rugby Europe: http://www.rugbyeurope.eu/2018-rugby-europe-international-championships-m8-netherlands-vs-poland