Met voornamelijk Leidse toeschouwers lang de lijn mag Haagsche RC de wedstrijd tegen DIOK aftrappen op deze zonnige zaterdag. Beide partijen hebben er zin in en al snel is een felle strijd te zien. Na vijf minuten krijgt de Haagse ploeg een penalty mee. HRC gaat voor de palen maar de bal gaat naast tot groot verdriet van de Haagse supporters. Verdriet was er ook na afloop, want na een 0-18 in het voordeel van DIOK kwam Haagse RC goed terug, maar niet verder dan 12-18.

Het spel beweegt zich vervolgens een half uur op het middenveld. De partijen tasten elkaar af en over en weer volgen wat halve aanvallen. DIOK incasseert een gele kaart wegens opzettelijk buitenspel en moet met een man minder verder. HRC maakt echter geen gebruik van het man meer voordeel. Net voor de rust is het Bas Leupen die doorbreekt en de bal kickt naar Daan van der Avoird. Deze legt de bal in de verre hoek over de lijn. Ilie Greeve converteert. De rust wordt ingegaan met een stand van 0-7.

Net in de tweede helft krijgt DIOK een penalty mee. Ilie Greeve benut de kick en zet de score op 0-10. Vijf minuten later herhaalt dat schouwspel zich. Ook deze penalty is raak, 0-13. Dan HRC staat voor de zoveelste keer off side en krijgt hiervoor een gele kaart. Opvallend is het sterke spel van Thom de Ruijter. Hij laat aanvallend mooie acties zien die HRC verschillende keren op het verkeerde been zetten.

Een prachtige aanval met een mooie pass van Oliva Sialau naar Greeve, die op zijn beurt de bal handig doorspeelt, via Manuel Cardoso Pinto naar Mees van Oord, eindigt in een try. De conversie gaat net mis, maar DIOK loopt uit, 0-18. Ook HRC laat dan van zich horen. Met een mooie aanval leggen zij de bal over de lijn tussen de palen. De conversie is raak, 7-18 en Den Haag zit weer vol in de wedstrijd. Het spel concentreert zich vervolgens weer geruime tijd op het middenveld. Minder aantrekkelijk voor de toeschouwers, maar er wordt flink gestreden. Dan maakt DIOK een verdedigende fout en ontvangt een gele kaart. HRC maakt direct gebruik van het man meer voordeel en scoort een try uit een slimme kick voorwaarts. De conversie gaat naast en de eindstand wordt bepaald op 12-18 in het voordeel van DIOK.

DIOK is door de winst een plaats opgeschoven in het klassement en neemt de vierde positie in achter RC Hilversum, CAS RC en RC ’t Gooi. De eerste zes uit de competitie zullen tegen elkaar strijden in de tweede helft van het seizoen om het landskampioenschap. De laatste zes zullen tegen elkaar uitkomen in de degradatiepoule.

Op de foto van Ruud van Brecht: Richard Manley ript de bal uit Haagse handen.