Bijna lijkt het als vroeger. Zonovergoten, publiek langs de lijn, DIOK 1 speelt thuis. Vijftig bezoekers mochten voor de eerste keer sinds de lockdown aanwezig zijn bij de wedstrijd tegen The Dukes, die door de Leidse ploeg wordt gewonnen met 21-5. Om op het veld te kunnen was een loting georganiseerd  en de vijftig plekken waren snel weg, waardoor aan het toegangshek fans, die dachten gewoon binnen te kunnen lopen, teleurgesteld moesten worden.

DIOK kwam met een jonge ploeg het veld op. Alle internationals zijn opgeroepen voor het trainingskamp van Oranje en dus grepen de jonge DIOK-spelers grijpen hun kans tegen The Dukes. DIOK is direct de sterkere ploeg, maar het kost behoorlijk wat minuten om de eerste score op het bord te zetten. Uiteindelijk is het Sem Verplancke die dat doet. Ilie Greeve converteert en de 7-0 staat op het bord met nog vijf minuten te gaan in de eerste helft. Dat laten de bezoekers uit Den Bosch niet op zich zitten. Drie minuten later is het de beurt aan The Dukes. De conversie gaat op de paal. De ruststand is 7-5.

De eerste tien minuten in de tweede helft zijn de ploegen in evenwicht. Dan weet Jens Bastiaansen te ontsnappen. Na een lange run scoort hij in de verre hoek. De lastige conversie wordt benut door Greeve, de voorsprong wordt uitgebouwd naar 14-5. Met nog 13 minuten op de klok is het vervolgens Leon Koenen die de eindstand bepaalt. Hij legt de bal tussen de palen en converteert ook zelf. Eindstand: 21-5.

DIOK gaat aan ongeslagen aan kop in de Giro Voorjaarscompetitie met 38 punten, gevolgd door Eemland met 32 punten. The Bassets en Ascrum zijn derde en vierde met 26 punten. Met nog twee wedstrijden op de kalender kan DIOK volgend weekend de competitiewinst wellicht al veiligstellen. Dan wordt er weer thuis gespeeld, dit keer tegen CAS RC om 15.15. Ook dan zijn 50 supporters welkom aan de Smaragdlaan. Inschrijven voor de loterij kan via de website www.diokrugby.nl