Net als vrijwel alle andere competities ging er in oktober ook een streep door de Ereklasse van de rugbyers. Toen op een gegeven ogenblik de topcompetities mochten worden hervat is gekeken naar een hervatting van de Ereklasse, waarin drie speelweekeinden waren afgewerkt. Dat bleek niet haalbaar, maar er was een flink aantal clubs, dat toch nog wilde spelen. Die mogelijkheid is er nu.

Op 3 april start een voorjaarscompetitie, waaraan elf van de zestien ereklassers deelnemen. Daarbij ook de Leidse landskampioen DIOK. Vijf teams hadden geen trek in de tussenoplossing: Haagsche RC, Cas RC, Hilversum, Oemoemenoe en Amstelveen.

DIOK begint de reeks van tien wedstrijden thuis tegen Haarlem op 3 april en een week later (10 april dus) staat de regionale derby tegen The Bassets in Sassenheim op het programma. Daarna wordt nog gespeeld tegen The Hookers op 17 april thuis, Groningen op 1 mei uit, Utrechtse RC op 8 mei thuis, Oysters Oisterwijk op 22 mei uit, Eemland op 29 mei thuis, ’t Gooi op 5 juni uit, The Dukes op 12 juni thuis en tenslotte tegen Ascrum op 26 juni uit. Aanvangstijd is, zoals gebruikelijk, 15:00 uur.