DIOK gaat het nieuwe jaar in als lijstaanvoerder van de ereklasse. Dit na een zwaar bevochten 9-14 overwinning bij Hilversum.

De aanhoudende regen had het veld veranderd in een modderpoel, waardoor het een kwestie van overleven werd. Beide kampen deden net of er niets aan de hand was en trokken alles uit de kast om de tegenstander te imponeren. Maar dat ging moeilijk. Ook de hagelbuien hielpen daar niet aan mee.

De thuisclub drong wel aan maar verzuimde zichzelf te belonen met vijfpunters. Die viel wel aan de andere kant toen Mees van Oord slim de bal kickte richting de zijkant. Daan van der Avoird ving de bal en kon doorlopen voor een 3-5 voorsprong die door Benjamin Garcia Propato werd uitgebreid naar 3-7.

Het publiek werd een spannende pot rugby voorgeschoteld, die niet altijd even goed was, maar heerlijk om naar te kijken. Dat beeld was er ook in de tweede helft ondanks de Hilversumse penalty voor 6-7. Initiatief was er volop, maar de omstandigheden waren te slecht om een vuist te kunnen maken.

DIOK had het meeste geluk en zag Richard Manley vanuit de voorwaartsen over de lijn duiken voor 6-14, inclusief conversie. Het enige dat de thuisclub nog in petto had was een driepunter voor 9-14 en daar bleef het bij.

Tekst: Pieter van der Vliet/Leidsch Dagblad

Op de archieffoto van Els Barnas: Daan van Aviord, die de eerste try voor DIOK scoorde.