Na een nipt verloren wedstrijd van het Zeeuwse Oemoemenoe tegen landskampioen Hilversum vorige week, was het de verwachting dat de wedstrijd zaterdag voor DIOK een zware strijd zou worden. Direct begint DIOK de wedstrijd aanvallend en weet Pierre Mounal de score te openen door een penalty te benutten. 3-0 verschijnt op het scorebord. Een mooie interceptie van Oemoemenoe doet de spanning stijgen, maar DIOK wordt gered door een knock-on.

DIOK vervolgt met sterk en snel spel en Ben Woods doet een try-poging die helaas strand in de verdediging van Oemoemenoe. DIOK voert de druk op en drie opeenvolgende lineouts bij de tryline van Oemoemenoe zorgen uiteindelijk voor een try van Ross Bennie Coulson. Piere Mounal, de kicker van DIOK in deze wedstrijd, weet de conversie uit een moeilijke hoek te maken en de stand is 10-0. Maar Oemoemenoe laat zich niet in de hoek zetten, na twee penalties, waarvan er een gemist wordt, weten ze de stand terug te brengen tot 10-3. Over en weer wordt flink strijd geleverd en Pierre Mounal weet, na een gele kaart voor Oemoemenoe, een penalty te benutten vanaf de middellijn. DIOK breidt de voorsprong uit tot 13-3. Oemoemenoe laat verdedigend sterk spel zien, fysiek is het een sterke ploeg. Ze weten tot twee keer toe het veld te ruimen met een kick over de lijnen en scoren vervolgens een try. Ook de conversie wordt benut en de stand is 13-10. De spanning bouwt zich verder op en door sterk spel van Richard Manley en Wolf van Dijk weet Pierre Mounal met een drop kick de score op te schroeven naar 16-10. Vervolgens benut Oemoemenoe een penalty: 16-13. In de laatste minuten van de eerste helft scoort Ben Woods bijna een try voor de thuisploeg, de scheidrechter constateert echter een crossing en de rust wordt ingegaan met een krappe voorsprong van de thuisploeg van 16-13.

Na de rust is er mooi spel te zien van beide partijen, DIOK voert de druk verder op. Fly half Pierre Mounal laat de gehele wedstrijd indrukwekkend spel zien en is vandaag duidelijk één van de dragende spelers van het team. Even in de tweede helft vindt er een maul plaats, opgezet door de jonge Wolf van Dijk, nationaal jeugdspeler van het jaar en debutant in de ereklasse. Uit de aanval volgt een try van zijn hand en de conversie wordt benut door de kicker: 23-13. De in grote getale aanwezige DIOK supporters zien een mooie en boeiende wedstrijd. DIOK blijft druk uitoefenen en de spelers van Oemoemenoe vertonen tekenen van vermoeidheid. Toch weten zij, door slordig verdedigen van DIOK, een try te scoren. Ook de conversie wordt benut en DIOK kan nog steeds niet achterover leunen: 23-20. Ezekiel Sedjoro van DIOK krijgt een ogenschijnlijk onterechte gele kaart, iets wat in het dynamische spel soms gebeurt. Oemoemenoe verdedigt vervolgens sterk en weet verschillende try-pogingen af te wenden. Met nog een paar minuten op de klok en een stand van 23-20 gaat de wedstrijd een ongekend spannende fase in. Robbin Moenen weet een doorbraak te forceren en Benjamin Garcia scoort uit de rebound daarvan een try. Wederom weet Pierre Mounal de conversie te benutten en zet hij 30-20 op het scorebord. Dat is tevens het moment dat de referee voor full time blaast. DIOK weet er met de overwinning vandoor te gaan wat zorgt voor een 4e plaats in het Lotto Ereklasse klassement, achter Hilversum, ’t Gooi en de Bassets met 3 gewonnen wedstrijden uit 3 en een wedstrijd minder gespeeld dan de andere ploegen.

Andy Egonu, head of rugby van DIOK en coach van het ereklasseteam toont zich zeer verheugd met de overwinning: “Ik ben heel blij met de overwinning. Vandaag speelden we tegen een fysiek erg sterk Oemoemenoe. Als team gingen we goed om met de druk en we speelden met moed en passie.”