De vierde hindernis op weg naar het landskampioenschap voor LSG IntelliMagic werd simpel genomen. Op het Bussums Schaakgenootschap (BSG) – waar de sterke grootmeester Ivan Sokolov ontbrak – werd in Bussum een eenvoudige 3½-6½ uitzege geboekt.

De Leidse ploeg gaat dankzij een beter bordsaldo nog altijd aan kop van de Meesterklasse. „Het ging allemaal erg eenvoudig en bij de tegenstanders heerste een stemming van ’we gaan dit toch verliezen’. Dat speelde voor ons een stuk makkelijker”, aldus teamleider Edwin van Haastert.

De wedstrijd begon met een voorsprong voor LSG: ½-1½. Mark van der Werf (vol punt) en de 15-jarige Casper Schoppen (half punt) speelden een week eerder hun competitiepartijen , vanwege deelname door de jeugdige Schoppen aan de wereldkampioenschappen bij de jeugd in Italië, met geen al te best resultaat.

Teamleider Van Haastert zette een snelle remise neer: „BSG moest immers eerst nog een bordpunt overbruggen, maar als wij achter hadden gestaan had ik doorgespeeld.”

LSG kwam door een rappe partijwinst van Jan Willem de Jong vervolgens op 1-3. Na een tweetal remises van Arthur Pijpers en Jelmer Jens werd de beslissende voorsprong bereikt dankzij partijwinst van Predrag Nikolic en Michiel Bosman die beiden materieel voordeel verzilverden. Van Haastert: „Voor de landstitel is de volgende ronde op 16 december in het Leidse Denksportcentrum erg interessant aangezien alle titelkandidaten dan tegen elkaar spelen.”

Tekst: Jan Bey/LD